Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


6 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Sfânta Liturghie în limba română în Biserica "Santa Maria dei Miracoli" din Roma

 
Sfânta Liturghie în limba română în Biserica "Santa Maria dei Miracoli" din Roma
  • 27 Mar 2019
  • 2676

Duminică, 24 martie 2019, Asociația "Inocențiu Micu Klein" a credincioșilor greco-catolici români din Italia, a organizat o celebrare liturgică. Locația a fost Biserica "Santa Maria dei Miracoli" din Roma.

Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a fost oficiată de pr. Marian Bojor, împreună cu pr. Gabriel Hoza și pr. Valentin Marcu, iar răspunsurile au fost oferite de seminaristul Ioan Pompiliu Bulgăr.

Referindu-se la fragmentul evanghelic din Duminica a II a din Postul Mare (Mc 2, 1-12), în cuvântul de învățătură, pr. Gabriel a arătat că ”Mântuitorul are o atitudine diferită față de cel bolnav pentru că nu îl mai întreabă pe paralitic dacă dorește să fie vindecat, sau dacă are credință, ci Isus ”văzând credința lor” (Mc 2, 5), adică a celor care mijlocesc pentru aproapele către Dumnezeu, continuă: "Fiule iertate iți sunt păcatele tale" (Mc 2, 5), arătând prin aceasta că mai importante sunt iertarea păcatelor și vindecarea sufletului iar mai apoi vindecarea trupului. Majoritatea dintre noi cerem mai întâi vindecare trupească, bunăstare materială, uitând că sufletul este cel mai important”. Pr. Hoza a îndemnat la o cercetare mai atentă a tot ceea ce ne paralizează sufletul și la o căutare, mai întâi de toate, a Împărăției lui Dumnezeu, iar toate celelalte - după cuvântul Mântuitorului -, se vor adăuga (Mt 6, 33).

La sfârșitul celebrării, părintele Valentin Marcu a mulțumit tuturor pentru participare, anunțând totodată că duminică 7 aprilie, începând cu ora 8, se va celebra Sfânta și dumnezeiasca Liturghie în Bazilica San Pietro din Vatican, iar în 25 aprilie a.c., Asociația "Inocențiu Micu Klein" a credincioșilor greco-catolici români din Italia va organiza o zi de reculegere spirituală, continuând astfel tradiția anilor precedenți.

 Sursa:www.assimklein.it