Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


10 - = 4
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

”Servitor al speranței”: Papa Francisc a început o călătorie apostolică de două zile în Maroc

 
”Servitor al speranței”: Papa Francisc a început o călătorie apostolică de două zile în Maroc
  • 30 Mar 2019
  • 2174

Papa Francisc a început astăzi o călătorie apostolică de două zile în Maroc. Vizita pontifului, pe urmele Sfântului Ioan Paul al II-lea care a efectuat o vizită în Maroc pe 19 august 1985, se desfășoară sub genericul ”Servitor al speranței”, iar agenda întâlnirilor cuprinde, la solicitarea autorităților țării gazdă, orașul Rabat și împrejurimile. Înainte de a merge la aeroportul din Roma – Fiumicino, papa Francisc a avut în cursul dimineții o întâlnire în Casa Sfânta Marta cu un grup de migranți marocani, găzduiți în Italia de Comunitatea Sf. Egidiu. Grupul era alcătuit din două familii, fiecare cu doi copii, migranții fiind însoțiți de elemozinarul Sanctității Sale, card. Konrad Krajewski.

Sâmbătă, 30 martie 2019: dialogul dintre creștini și musulmani

Papa Francisc a plecat de la Roma cu avionul sâmbătă, 30 martie a.c., la ora 10.58 (cu o mică întârziere față de orarul prevăzut), urmând să ajungă pe aeroportul internațional din Rabat-Salé după ce aeronava a survolat Italia, Franța și Spania, la ora locală 14.00. După primirea oficială, papa merge pe esplanada Moscheii Hassan din Rabat pentru ceremonia de bun venit, după care se întâlnește cu reprezentanții poporului marocan și ai societății civile, cu autoritățile țării și cu membrii Corpului Diplomatic. La ora 16.00 papa merge la Mausoleul regelui Mohammed al V-lea și efectuează o vizită de curtoazie la regele Mohammed al VI-lea, care îl întâmpină la Palatul Regal din Rabat. Un alt moment semnificativ pentru dialogul dintre creștini și musulmani îl reprezintă vizita pontifului la Institutul Mohammed al VI-lea pentru formarea imamilor, predicatorilor și predicatoarelor religiei musulmane. În fine, la ora 18.00, Sfântul Părinte are o întâlnire cu migranții la sediul asociației diecezane Caritas din Rabat.

Duminică, 31 martie 2019: întărirea în credință a comunității catolice

Agenda de duminică a călătoriei apostolice în Maroc începe cu vizita privată la Centrul Rural de Servicii Sociale din Témara. La 10,35, papa merge la catedrala din Rabata pentru întâlnirea cu preoții, persoanele consacrate și Consiliul ecumenic al Bisericilor din Maroc, discursurile oficiale încheindu-se cu recitarea rugăciunii mariane ”Îngerul Domnului”. Ultimul moment al celei de-a doua zile în Maroc începe la ora 14.45, când papa Francisc celebrează Sfânta Liturghie la complexul sportiv ”Moulay Abdellah”. La ora 17.00 este prevăzută ceremonia simplă de rămas bun pe aeroportul internațional din Rabat- Salé și plecarea spre Roma - Ciampino, unde sosirea este programată la ora locală 21.30.

Ceremonia de bun venit pe esplanada Tour Hassan al II-lea deschide, așadar, în prima parte a după-amiezii de sâmbătă, vizita papei în Maroc, a 28-a călătorie internațională a pontificatului. Într-o țară 99% musulmană, mica Biserică este respectată pentru activitatea sa socială și solidară, datorită unei monarhii care respectă libertățile și înfruntă formele de fundamentalism.Sursa:vaticannews.va/ro