Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


10 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Cum poate o simplă ceașcă de cafea salva o viață

 
Cum poate o simplă ceașcă de cafea salva o viață
  • 01 Apr 2019
  • 2359

„Am vrut să mă sinucid azi. Dar, mulțumită ție minunată tânără, nu mai este cazul. Îți mulțumesc.“

Casey Fisher, o tânără studentă, a întâlnit o persoană fără adăpost, care își număra banii pentru a-și cumpăra o cafea. Văzându-l, a simțit că trebuie să-i vorbească neapărat:

„Eram la Dunkin Donuts și am văzut o persoană fără adăpost stând pe trotuar, numărându-și monedele ce le avea în mână. Câteva minute mai târziu l-am văzut întrând în local. În timp ce-și număra din nou banii, vrând să-și cumpere o cafea, m-am apropiat de el pentru a-i vorbi cu toate că nu prea dorea să dialogheze. Întrucât nu avea decât un dolar, și acela în monede foarte mărunte, i-am cumpărat eu cafeaua și un covrig, cerându-i să stea cu mine la masă. Mi-a povestit că oamenii în general se poartă urât cu el, pentru că era fără adăpost. Nu a avut o viață ușoară: și-a pierdut mama, bolnavă de cancer, tatăl său l-a părăsit când era copil, a avut probleme cu drogurile... Nu mai suporta situația în care se afla."


Care este numele tău?

Casey l-a rugat să-i spună cum îl cheamă. Un lucru ce poat părea banal, dar atât de important: a-l întreba pe cineva cum se numește e o dovadă că există în ochii noștri. Și să știi că exiști este cel mai fundamental lucru pentru a fi în măsură să te simți iubit. Pentru că, în esență, ceea ce căutăm cu toți este iubirea.

Casey Fischer a publicat povestea întâlnirii sale cu Chris pe Facebook. A evocat sentimentul ciudat care a determinat-o să-i vorbească și a postat o fotografie cu el: „Acest om minunat numit Chris este una dintre cele mai oneste și sincere persoane întâlnite vreodată. Realizând că timpul a trecut foarte repede și că trebuia să mă întorc la cursuri, i-am spus că a sosit momentul să plec. Chris mi-a cerut să aștept câteva clipe și luând bonul de casă mi-a scris ceva pe el. Scuzându-se pentru scrisul lui tremurat, mi-a întins hârtia mototolită, a zâmbit și a plecat. Am desfăcut bilețelul și am citit ceea ce mi-a scris: „Am vrut să mă sinucid azi. Dar, mulțumită ție minunată tânără, nu mai este cazul. Îți mulțumesc.
O lecție de viață

Aceasta este o lecție de care trebuie să ne amintim mereu: bunătatea noastră față de ceilalți poate face diferența, poate schimba totul. Noi nu ne dăm seama cât de important este să fim atenți cu ceilalți și să ne amintim că suntem cu toții ființe umane. Toți avem nevoie de atenție, indiferent de situația noastră financiară.

Cum spunea și Papa Francisc, în 6 iulie 2015: „Cât de mulți oameni se simt excluși din familie de sărbători, marginalizați, sperând împotriva oricărei speranțe să găsească puțină dragoste?"

Traducere: ACC

 Sursa:it.aleteia.org