Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


7 - = 3
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Când mâinile mamei unui preot ajung în cer...

 
Când mâinile mamei unui preot ajung în cer...
  • 09 Apr 2019
  • 4462

O imagine emoționantă emoționează rețelele sociale. Dumnezeu îi va spune: "Eu ți-am oferit viața. Tu ce mi-ai oferit?", iar ea va răspunde: "Tată, Ți-am oferit fiul meu ca preot al Tău".

În ultimele zile, internauții (utilizatorii de internet) au fost din nou emoționați de o imagine profundă publicată în 2017 de către părintele Dave Nix, preot american. Fotografia prezintă mâinile unei doamne în timpul înmormântării sale, cu rozariul ținut strâns între degetele care se odihnesc pe o mică pânză numită manutergium (subs. lat.).

Sunt mâinile lui Mariann, mama unui preot, prieten al părintelui Dave, care a comentat în postarea sa: "Sunt la înmormântarea mamei unui bun prieten, preot. Cu mulți ani în urmă, această femeie era prezentă la hirotonirea preoțească a fiului ei. În timpul Liturghiei, mânile fiului său au fost unse cu ulei sfințit de către episcop. Mâinile au fost apoi curățate cu o pânză numită manutergium".

Manutergium-ul este unul dintre obiectele folosite în liturgie. Din in alb, este un prosop mic care este folosit pentru a curăța mâinile preotului.

Părintele Dave a continuat, menționând în mod specific cum este utilizat acest manutergium în ritualul hirotonirii preoțești:

"Manutergium-ul este păstrat și oferit mamei preotului la prima Liturghie a acestuia. Când mama preotului moare, este înmormântată cu această pânză de in alb în mână, pentru a simboliza înaintea lui Dumnezeu că nu va veni în prezența Sa cu mâinile goale. Ea ajunge în prezența lui Dumnezeu oferindu-I fiul său ca preot catolic. Odihenște-te în pace, Mariann ".

O tradiție veche spune că atunci când acea mamă ajunge înaintea lui Dumnezeu, El îi va spune:

"Eu ți-am oferit viața. Tu ce mi-ai oferit?"

Atunci ea îi va oferi Domnului manutergium-ul și va răspunde:

"Tată, Ți-am oferit fiul meu ca preot al Tău".

 

 

Traducere: Ioan-Ștefan DumitraşSursa:it.aleteia.org