Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


4 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Roma: Simpozion despre mărturia de credință a Bisericii Greco-Catolice Române în timpul persecuției comuniste

 
Roma: Simpozion despre mărturia de credință a Bisericii Greco-Catolice Române în timpul persecuției comuniste
  • 15 Noi 2013
  • 4108

În data de 23 noiembrie 2013, începând cu orele 10:30 va avea loc la Roma, în Bazilica ”San Bartolomeo” de pe insula Tiberina, simpozionul ”Mărturia de credință a Bisericii Greco-Catolice Române în timpul persecuției comuniste”. Tema simpozionului: ”Credința noastră este viața noastră”.

Simpozionul va fi moderat de Preasfiția Sa Virgil Bercea, Episcopul eparhiei de Oradea. În deschiderea lucrărilor vor lua cuvântul Eminența Sa Cardinal Leonardo Sandri, Prefectul Congregației pentru Bisericile Orientale, Preafericirea Sa Lucian Mureșan, Întâistătătorul Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolice, Excelența Sa Bogdan Tătaru Cazaban, Ambasadorul României pe lângă Sfântul Scaun, Ignazio Roberto Marino, Primarul Romei și Prof. Andrea Riccardi, Fondatorul Comunității Sant`Egidio.

Lucrările simpozionului vor fi susținute de:

Preasfinția Sa Matteo Zuppi, Episcop auxiliar al Romei – ”Trebuie să-L ascultăm pe Dumnezeu mai mult decât pe oameni (Faptele Ap. 5,29). Mărturia de credință a Bisericii Greco-Catolice din România.

Domnul Emanuel Cosmovici, Colaborator la cauza de beatificare – ”Lichidarea Bisericii Greco-Catolice din România în 1948; răspunsul ierarhiei.”

Preasfinția Sa Mihai Frățilă, Episcop vicar al Bucureștilor – ”Vasile Aftenie: primul chemat. Portretul interior al unui mărturisitor al credinței.”

Părintele Vasile Man, Postulator – ”Evidențierea martiriului: provocările unei proceduri arhivistice”.

În încheierea lucrărilor va fi vizionat un film despre persecuția Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolice.

Salutul final va fi transmis de Pr. Angelo Romano, rectorul Bazilicii ”San Bartolomeo”.

Traducere: ACC