Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


9 - = 6
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Celebrarea Sfintei Liturghii a Darurilor mai înainte sfințite în bazilica San Paolo Fuori le mura

 
Celebrarea Sfintei Liturghii a Darurilor mai înainte sfințite în bazilica San Paolo Fuori le mura
  • 13 Apr 2019
  • 915

Comunitatea Colegiului Pio Romeno a celebrat în ziua de 12 aprilie a.c. în Bazilica Sfântul Paul din afara Zidurilor, Sfânta Liturghie a Darurilor mai înainte sfințite. Prezenţa comunităţii colegiului “Pio Romeno” la altarul acestei basilici papale a devenit, începând cu toamna anului trecut, o tradiţie lunară.

***

Bazilica Sfântul Paul din afara Zidurilor (în italiană Basilica di San Paolo fuori le mura) este una din cele patru bazilici patriarhale ale Romei, alături de Bazilica Sfântul Ioan din Lateran, Bazilica Santa Maria Maggiore și Bazilica Sfântul Petru. Bazilica a fost construită de imparatul Constantin I, deasupra a ce se considera a fi mormântul Sfântului Pavel, unde se spune că, imediat dupa executia acestuia, urmașii săi au ridicat un monument memorial, numit “cella memoriae” deasupra mormântului său. Edificiul de cult a fost înlocuit în anul 386 de către o clădire și mai mare. La rândul ei, acesta a fost distrus de incendiul din 1823, iar actuala basilică a Sfântului Pavel din afara zidurilor a fost ridicată în locul aceleia, înălțându-se podeaua. Sfântul Părinte Papa Benedict al XVI-lea, a vizitat, la 28 iunie 2007, Bazilica în vederea pregătirii “Anului Paulin”, comemorând astfel două mii de ani de la nașterea Sfântului Pavel.

 


Sursa:pioromeno.com