Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


9 - = 3
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Prima Sfântă Liturghie în Catedrala Notre Dame după incendiul devastator

 
Prima Sfântă Liturghie în Catedrala Notre Dame după incendiul devastator
  • 13 Iun 2019
  • 2302

Pe 16 iunie, catedrala Notre Dame din Paris revine la viață. După incendiul devastator din 15 aprilie care a distrus acoperișul, dar a cruțat relicvele, se va oficia prima Sfântă Liturghie în interiorul catedralei, chiar în ziua în care se sărbătorește sfințirea catedralei și a altarului. Va fi prezent un mic grup de credincioși.

Catedrala va fi reconstruită așa cum era înainte de incendiu. Parlamentul francez a blocat proiectele alternative. Au fost trimise donații semnificative pentru realizarea lucrărilor.

Data aleasă pentru celebrarea Sfintei Liturghii este așadar una simbolică. Celebrarea va avea loc chiar în ziua în care se sărbătorește sfințirea catedralei și a altarului. Construită între 1163 și 1345, catedrala a experimentat de-a lungul istoriei numeroase vicisitudini. După o degradare survenită după Revoluția franceză, catedrala a reînflorit datorită unei mișcări populare care s-a creat după romanul Notre Dame de Paris de Victor Hugo.

 

Traducere: Liviu Ursu

 Sursa:acistampa.it