Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


3 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Simbolismul din spatele Inimii Neprihănite a Mariei

 
Simbolismul din spatele Inimii Neprihănite a Mariei
  • 28 Iun 2019
  • 1998

de Philip Kosloski

Mulți sunt familiarizați cu imaginea, dar care este semnificația din spatele ei?

Devoțiunea față de Inima Neprihănită a Mariei este un obicei vechi, legat de un pasaj din Evanghelia după Luca care vorbește despre inima Mariei: „și chiar prin sufletul tău va trece sabie – pentru ca gândurile din multe inimi să se descopere“. (Luca 2, 35).

În secolul al XVII-lea, devoțiunea era deja destul de răspândită, și, în același timp, imaginile Mariei cu Inima Neprihănită creșteau în popularitate.

Imaginea pare a fi simplă, dar simbolismul din spatele ei este complex.

În primul rând, inima Mariei este vizibilă în afara corpului. Acest lucru indică dragostea ei nesfârșită pentru toți oamenii. Dragostea ei este de așa natură, încât nu poate fi conținută înăuntrul său. Unii artiști aleg să o reprezinte pe Preasfânta Fecioară cu inima în mână sau pur și simplu arătând inima cu degetul. Gestul sugerează că Maria dorește să-i dăruiască inima sa celui care vede imaginea.

În al doilea rând, inima ei este de obicei cuprinsă de flăcări, fapt care subliniază intensitatea iubirii ei față de Dumnezeu și pentru umanitate.

Mai departe, trandafiri albi îi înconjoară inima. Aceștia simbolizează puritatea ei, datorată Neprihănitei Zămisliri care a creat în ea o inimă nespus de pură. În unele cazuri, inima este reprezentată și cu un crin ieșindu-i din vârf, care de asemenea simbolizează puritatea.

Uneori este adăugată și o sabie care trece prin inima ei, referindu-se la pasajul din Luca („și chiar prin sufletul tău va trece sabie...”) și amintind de durerile pe care le-a îndurat în timpul vieții sale, mai ales în timpul răstignirii.

În cele din urmă, inima este de obicei înconjurată de raze de lumină. Acest lucru face referire la Apocalipsa 12, 1, unde Fecioara Maria este descrisă ca fiind „O Femeie înveșmântată cu soarele”.

Traducere: Ștefan MunteanuSursa:assimklein.it