Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


4 - = 3
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Foto: Sărbătoarea hramului în parohia Visuia

 
Foto: Sărbătoarea hramului în parohia Visuia
  • 08 Sep 2019
  • 2217

Parohia greco-catolică ”Nașterea Maicii Domnului„ din Visuia (Bistrița-Năsăud) și-a sărbătorit duminică 8 septembrie hramul, ocazie cu care un număr mare de credincioși au participat cu bucurie la acest eveniment înălțător.

(GALERIE FOTO)

Un sobor de zece preoți s-au adunat cu o seară înainte în noua biserică, sfințită în urmă cu un an, pentru a petrece noaptea în rugăciune alături de pelerinii veniți în acest frumos loc unde cerul se unește cu pământul; loc în care în timpul persecuției comuniste doi călugări (Ieromonah Ioan Iacob și George Grațian) au zidit o „adevărată Catedrală Spirituală” pentru a ține trează credința greco-catolică.

Duminică, din încredințarea Preafericitului Părinte Cardinal Lucian, în mijlocul comunității s-a aflat Pr. Vicar General Cristian Barta care împreună cu un frumos sobor de preoți a celebrat Sfânta Liturghie, iar mai apoi o slujba de pomenire pentru călugării fondatori îngropați lângă biserică.

Cuvântul de învățătură a fost rostit de Pr. Vicar General care a transmis salutul și binecuvântarea Preafericirii Sale Cardinal Lucian, precum și salutul Preasfinției Sale Claudiu, Episcopul Curiei Arhiepiscopiei Majore.

La finalul Sfintei Liturghii, părintelui paroh Ioan Bande i-a fost conferită crucea pectorală ca semn de recunoaștere și prețuire a activității sale pastorale.

Alături de numărul mare de credincioși, la sărbătoarea hramului au fost prezente și autoritățile locale.

Sărbătoarea de la Visuia s-a încheiat cu o agapă frățească la care au fost invitați toți cei prezenți.

ACC