Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


7 - = 6
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Papa Francisc dedică migranților un monument în Piața Sf. Petru

 
Papa Francisc dedică migranților un monument în Piața Sf. Petru
  • 30 Sep 2019
  • 1673

La rugăciunea ”Îngerul Domnului”, recitată duminică, 29 septembrie a.c., la finalul Sfintei Liturghii din Piața San Pietro, papa Francisc a salutat participanții la celebrarea euharistică prin care ”am vrut să reînnoim atenția Bisericii față de diferitele categorii de persoane vulnerabile și în mișcare”. Împreună cu credincioșii din toate diecezele lumii, a reluat pontiful, ”am marcat Ziua mondială a migrantului și a refugiatului pentru a reafirma necesitatea ca nimeni să nu rămână exclus din societate, fie că e vorba de un cetățean cu reședință de vreme îndelungată, fie că e vorba de un nou sosit”.

Pentru a evidenția această angajare, papa a spus că inaugurează cu această ocazie o sculptură care se inspiră din aceste cuvinte ale Scrisorii către Evrei: ”Nu uitați ospitalitatea, căci datorită ei unii, fără a-și da seama, i-au primit pe îngeri” (Evr 13,2). Monumentul, realizat din bronz și argilă, reprezintă un grup de migranți de diferite culturi și diferite perioade istorice. ”Am vrut această operă artistică aici, în Piața San Pietro, ca să amintească tuturor provocarea Evangheliei cu privire la ospitalitate”, a subliniat Sfântul Părinte.

În continuarea alocuțiunii sale, papa a menționat organizarea, pe 30 septembrie a.c., în Camerun, a unei întâlniri de dialog național pentru căutarea unei soluții la criza dificilă care, ani la rând, afectează această țară. ”Simțindu-mă aproape de suferințele și speranțele iubitului popor camerunez”, a spus papa Francisc, ”vă invit pe toți să vă rugați pentru ca acest dialog să fie plin de roade și să conducă la soluții pașnice juste și durabile, în beneficiul tuturor. Maria, regina păcii, să mijlocească pentru noi”.

Primiți la final binecuvântarea apostolică a papei Francisc, invocată duminică în Piața San Pietro, binecuvântare ce ajunge prin mass-media la toți cei care o primesc în spirit de credință.Sursa:vaticannews.va/ro