Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


7 - = 5
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Papa Francisc în România, o călătorie care continuă să aducă roade

 
Papa Francisc în România, o călătorie care continuă să aducă roade
  • 12 Oct 2019
  • 2101

La Nunţiatura Apostolică din Bucureşti, a fost inaugurată duminică, 29 septembrie a.c., o placă memorială în amintirea călătoriei apostolice a papei Francisc în România. Într-un interviu pentru Radio România Internaţional, realizat de Iuliana Anghel, nunţiul apostolic în România, mons. Miguel Maury Buendìa, a explicat importanţa continuării reflecţiei asupra acestei vizite.

Sunt încă vii în inima şi memoria românilor gesturile, cuvintele şi îmbrăţişările papei Francisc de-a lungul celor trei zile – între 31 mai şi 2 iunie – cât a durat călătoria apostolică în România. În amintirea prezenţei Sfântului Părinte la Bucureşti, Şumuleu Ciuc, Iaşi, Blaj şi Sibiu, la Nunţiatura Apostolică din Bucureşti a fost inaugurată duminică, 29 septembrie 2019, o placă memorială. "Există numeroase aspecte care fac astfel încât această vizită să continue în prezent şi în viitor: mese rotunde, publicaţii conţinând discursurile şi diferite cărţi aflate în lucru" – a spus arhiepiscopul Miguel Maury Buendìa în interviul pentru Radio România Internaţional.

"Am decis să aşezăm această placă memorială pentru a aminti vizita Sfântului Părinte la Nunţiatură, întrucât aceasta  este casa sa în România, unde a stat, unde a dormit cele două nopţi petrecute în România. Această placă memorială aminteşte totodată lucrările de renovare [n.n. la sediul Nunţiaturii din Bucureşti]. În trei ani a fost renovat edificiul istoric la care au mai fost efectuate reparaţii imediat după restituirea acestuia, de către autorităţi, Sfântului Scaun, după perioada comunistă. Lucrările care fuseseră efectuate în urmă cu 30 de ani au fost refăcute acum. Pe exterior am amplasat un mozaic realizat de Atelierul de mozaic din Vatican, asemănător cu cel de pe cealaltă parte a faţadei care aminteşte vizita lui Ioan Paul al II-lea, din urmă cu 20 de ani" – a spus nunţiul apostolic în România, dorind să amintească îndeosebi prezenţa celor doi papi – Ioan Paul al II-lea şi Francisc – care au fost găzduiţi la sediul Nunţiaturii Apostolice în timpul călătoriei în România.     

Un mesaj de unitate, de ataşament faţă de rădăcini şi credinţă

Ca în cazul fiecărei călătorii apostolice, ce reprezintă înainte de toate o întărire în credinţă, roadele semănate cresc în timp. Răspunzând la o întrebare, arhiepiscopul Buendìa s-a oprit asupra conţinutului dens al vizitei papei Francisc, spunând că este necesar să se reflecte asupra mesajului adus de Sfântul Părinte, un mesaj de unitate între toţi românii şi îndemnul de a nu-şi uita rădăcinile şi de a-şi întări credinţa, nunţiul apostolic în România exprimându-şi totodată convingerea continuării reflecţiei asupra acestei vizite.

 

Un îndemn la unitate pe care credincioşii catolici şi ortodocşi şi l-au asumat transformându-l în strigătul "Unitate!", înălţat la încheierea vizitei papei Ioan Paul al II-lea, un strigăt care a dat mărturie despre ecumenismul la nivelul credincioşilor, atât de rodnic pe calea întâlnirii dorită reciproc. (traducere de Anca Mărtinaş)Sursa:www.vaticannews.va