Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


8 - = 5
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

AGRU Blaj răspunde chemării Papei Francisc pentru revigorarea spiritului misionar

 
AGRU Blaj răspunde chemării Papei Francisc  pentru revigorarea spiritului misionar
  • 27 Oct 2019
  • 1946

La sfârșitul săptămânii trecute, un grup de membrii ai AGRU Blaj au făcut o vizită în Parohia greco-catolică din orașul Vârșeț (Serbia). Vizita, înscrisă în cadrul acțiunii ”Lună misionară extraordinară”: creștinul botezat are și este o misiune în lume, proclamată de Papa Francisc pentru revigorarea spiritului misionar, a prilejuit credincioșilor din Blaj posibilitatea de a dona aproape cinci sute de cărți în limba română (cărți de rugăciuni, teologie, literatură, istorie) bibliotecii Parohiei greco-catolice din Vârșeț.

Părintele paroh Mihai Gherghel, i-a întâmpinat pe blăjeni la intrarea în oraș și i-a condus la biserica parohiei greco-catolice, unde a făcut un scurt istoric al tradiției greco-catolice în Banatul sârbesc. Despre Vârșeț și despre importanța acestui oraș în istoria Serbiei dar și a românilor, având în vedere că aici, de-a lungul timpului, s-a aflat un puternic focar de cultură românească, a vorbit domnul profesor dr. Mircea Măran.

Din partea AGRU Blaj, a fsot donată bisericii și comunității românilor greco-catolici din Vârșeț o frumoasă icoană înfățișându-L pe Mântuitorul nostru Isus Cristos.

Programul vizitei, organizat impecabil de părintele Mihai și doamna preoteasă Laura Gherghel, a cuprins popasuri la locuri și obiective turistice, culturale și religioase din oraș și împrejurimi, întâlniri cu credincioși și oameni ai locului.

La câteva zile de la această vizită, credincioșii greco-catolici din Vârșeț, prin parohul lor, au trimis o scrisoare către AGRU Blaj în care se subliniază, printre altele: „Parohia Greco-Catolică cu hramul Sfânta Treime din Vârșeț vă mulțumește pentru vizita făcută în comunitatea noastră. (…) AGRU Blaj, prin această vizită a arătat comunității contribuția reală la promovarea valorilor creștine din istoria Bisericii noastre și un spirit autentic creștin în rândul laicilor.

Fondul de carte adus și donat bisericii noastre este unul prețios, prin multitudinea titlurilor și autorilor. Volumele de carte tipărite la Tipografia Buna Vestire ne țin mai aproape de corifeii Școlii Ardelene și de tradiția Bisericii Greco-Catolice.

Icoana donată sfintei biserici va fi un semn vizibil al vizitei dumneavoastră la Vârșeț, iar mesajul icoanei – Isuse mă încred în Tine – să fie pentru noi un îndemn la credință”.

AGRU Blaj, prin președintele său, și Parohia greco-catolică din Vârșeț au hotărât ca practica unor astfel de vizite să se permanetizeze pentru mai buna cunoaștere între credincioși și pentru găsirea unor noi căi care să contribuie la o mai puternică implicare a laicilor în viața Bisericii. (Ion M.)