Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


9 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Vizitatorul Apostolic pentru Greco-catolicii din Diaspora europeană la Dublin

 
Vizitatorul Apostolic pentru Greco-catolicii din Diaspora europeană la Dublin
  • 12 Noi 2019
  • 1963

În anul acesta credincioșii greco-catolici de limba română din Dublin au avut bucuria să îl aibă în mijlocul lor de Sărbătoarea Sf. Arhangheli  Mihail și Gavril pe Pr. Dr. Cristian Crisan, Vizitatorul Apostolic pentru românii greco-catolici din Europa Occidentală. 

Vizita Parintelui Cristian in capitala Irlandei a debutat in dimineata zilei de 8 noiembrie cu intalnirea cu Excelenta Sa  Dr.  Diarmuid Martin, Arhiepiscopul de Dublin. La acest moment a participat si Pr. Dr. Coriolan Muresan, Responbilul cu pastoratia credinciosilor nostri din Arhidieceza de Dublin. 
 
In cadrul Intalnirii, Parintele Cristian a multumit  Ierarhului locului pentru grija pastorala pe care o are fata de credinciosii greco-catolici, prezentandu- se pe scurt viata Bisericii noastre Unite in tara de origine si in diaspora europeana. S-a subliniat importanta Beatificarii Episcopilor martiri greco-catolici de carte Papa Francisc anul acesta la Blaj si, in acest context, s-a multumit Arhiepiscopului Martin si Pr. Timothy Bartlett (Secretarul General al Intalnirii Mondiale a Familiilor 2018) pentru interesul manifestat in sprijinirea Sf. Liturghii de Beatificare.  Discutia a  continuat cu prezentarea  activitatilor Comunitatii Greco-catolice din Dublin (programul liturgic, catehezele pentru tineri, colaborarea stransa cu Arhidieceza, participarea la viata Bisericii locale) precum si a provocarilor care deriva din ambientul secularizat din societatea irlandeza. La finalul intalnirii, Pr. Cristian a fost salutat si de catre Monseniorul   Paul Callan, Vicarul General al Arhidiecezei si Moderatorul Curiei.
 
In seara zilei de 8 noiembrie Parintele Cristian si Parintele Coriolan au celebrat Sf. Liturghie pentru credinciosii nostri greco-catolici din Dublin in biserica Saint Michan de pe Haston Street. In predica sa Parintele Cristian I-a incurajat pe cei prezenti sa traiasca cu bucuria darul credintei, sa se apropie des de Sf. Taine si sa transmita credinta noilor generatii. Vizitatorul Apostolic a avut o intalnire cu membrii Comunitatii, sara incheindu-se cu o agapa frateasca.
 
Chiar daca traiesc foarte departe de tara de origine, greco-catolicii de limba romana de la Dublin (originari in buna parte  din parohii Gmhreco-catolice  din judetele Satu Mare, Maramures, Bistrita dar si din judetele Salaj, Cluj, Bihor, Hunedoara, Mures, Alba) raman fideli credintei stramosesti si traditiilor lor iar vizita Parintelui Cristian i-a incurajat si mai mult in a transmite bucuria de a fi greco-catolic si noilor generatii.
 
 
Consiliul Consultativ al Comunitatii Greco-catolice Dublin