Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


10 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Dumnezeu alege să stea de partea noastră

 
Dumnezeu alege să stea de partea noastră
  • 19 Ian 2020
  • 729

«Această a doua duminică din Timpul de peste an este în continuitate cu Epifania Domnului şi cu Botezul lui Isus, pe care l-am sărbătorit duminica trecută. Pagina Evangheliei duminicii (cf In 1,29-34) continuă să ne vorbească despre revelaţia lui Isus», a spus papa Francisc în cuvântul de învăţătură care a însoţit  rugăciunea antifonului marian "Îngerul Domnului", de duminică, 19 ianuarie, din Piaţa Sfântul Petru. Explicând că evanghelistul Ioan, spre deosebire de ceilalţi trei, nu descrie evenimentul manifestării lui Isus, ci ne oferă mărturia lui Ioan Botezătorul, papa Francisc s-a oprit asupra mărturiei celui care a pregătit calea pentru Isus.

Papa Francisc: «"Eu am văzut şi am dat mărturie" (v.34). Acesta este Fiul lui Dumnezeu". Ioan a văzut ceva tulburător, adică pe Fiul Preaiubit al lui Dumnezeu solidar cu cei păcătoşi, iar Spiritul Sfânt l-a făcut să înţeleagă noutatea nemaiauzită, o adevărată răsturnare de situaţie. De fapt, în timp ce în toate religiile este omul cel care îi oferă şi îi jertfeşte ceva lui Dumnezeu, în ceea ce-l priveşte pe Isus, este  Dumnezeu cel care-l oferă pe Fiul său pentru mântuirea omenirii. Ioan îşi manifestă uimirea şi acordul privind această noutate tulburătoare adusă de Isus, printr-o expresie impunătoare pe care o repetăm de fiecare dată la Sfânta Liturghie: "Iată Mielul lui Dumnezeu, care ridică păcatele lumii" (versetul 29).»

«Mărturia lui Ioan Botezătorul ne îndeamnă să pornim mereu din nou la drum pe calea noastră de credinţă: a porni de la Cristos, Mielul plin de milostivire pe care Tatăl l-a dat pentru noi», a spus Sfântul Părinte, îndemnându-ne «să ne lăsăm surprinşi de alegerea lui Dumnezeu de a sta de partea noastră, de a fi solidar cu noi, păcătoşii, şi de a mântui lumea de rău, luându-l cu totul asupra sa».

«Să învăţăm de la Ioan Botezătorul să nu presupunem că îl cunoaştem deja pe Isus, că ştim deja totul despre El (cf versetul 31)», ne îndeamnă Sfântul Părinte, ci «să ne lăsăm învăţaţi de Spiritul Sfânt » care ni-l indică pe Isus în interiorul inimii noastre, spunându-ne: El este. El este Fiul lui Dumnezeu care s-a jertfit pentru păcatele lumii.

La final, Sfântul Părinte a invocat-o pe Preacurata Fecioară Maria pentru ca ea să mijlocească pentru noi forţa de a-l mărturisi pe fiul său Isus, de a-l vesti cu bucurie, cu o viaţă eliberată de cel rău şi cu un cuvânt plin de credinţă uimită şi recunoscătoare.

Primiţi acum binecuvântarea Sfântului Părinte de la finalul rugăciunii antifonului Marian Angelus, de duminică 19 ianuarie a.c.Sursa:vaticannews.va/ro

Știri din aceeași categorie