Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


6 - = 4
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Săptămâna de rugăciune pentru unitatea creștinilor la Roma

 
Săptămâna de rugăciune pentru unitatea creștinilor la Roma
  • 23 Ian 2020
  • 1407

Fiind săptămână de rugăciune pentru unitatea creștinilor, comunitatea Colegiului Pontifical Pio Romeno în frunte cu părintele rector Gabriel Buboi a celebrat Sfânta Liturghie în Biserica Sânta Maria în Via Lata. La masa Sfântului Altar au concelebrat, părintele Vasile Man, vicerectorul Colegiului, părintele Serafim Vescan, paroh în Roma și părintele Vincenzo Lai, spiritualul Colegiului.

Cu acest prilej credincioșii parohiei au avut ocazia să descopere din frumusețile ritului bizantin și să înțeleagă complexitatea de care se bucură Biserica Catolică. La predică părintele Gabriel a vorbit credincioșilor despre beatificarea celor 7 episcopi martiri care a avut loc la Blaj în 2 iunie 2019 și despre bucuria de a putea celebra liberi Sfânta Liturghie după o perioadă de prigoană.

Prezent la seara de rugăciune a fost și Excelența sa domnul Liviu Zăpârțan, Ambasadorul României pe lângă Sfântul Scaun.

Pintea Gabriel Vasile

 Sursa:egco.ro