Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


10 - = 8
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

A fost ucis seminaristul răpit la începutul lunii ianuarie în Nigeria

 
A fost ucis seminaristul răpit la începutul lunii ianuarie în Nigeria
  • 03 Feb 2020
  • 3466

Fundaţia de drept pontifical Ajutor Bisericii care Suferă, din Italia, a informat – printr-un tweet – despre uciderea, în Nigeria, a tânărului Michael, seminarist de doar 18 ani, răpit la 8 ianuarie a.c., în Statul Kaduna, împreună cu alţi trei colegi. Răpirea a avut loc la Seminarul major "Bunul Păstor" din Kaduna, capitala statului cu acelaşi nume.

"Cu imensă durere trebuie să vă informăm că Michael, ultimul seminarist aflat în mâinile răpitorilor, a fost asasinat", se spune în mesajul fundaţiei "Ajutor Bisericii care Suferă", din Italia, postat pe contul de Twitter al fundaţiei.

Recunoaşterea trupului neînsufleţit a fost efectuată de rectorul Seminarului din Kaduna. Ceilalţi trei seminarişti au fost eliberaţi zilele trecute şi, în prezent, primesc asistenţă şi îngrijiri medicale.

Recent, mons. Augustine Akubeze, arhiepiscop de Benin City şi preşedinte al Conferinţei Episcopale din Nigeria a lansat un semnal de alarmă adresat fundaţiei Ajutor Bisericii care Suferă privind aproape totala lipsă de securitate la nivelul întregii ţări, descriind situaţia ca fiind de o "gravitate fără precedent".

"Toate Seminariile din Nigeria au ziduri de protecţie însă nu sunt suficiente pentru a opri atacurile militanţilor Boko Haram", a explicat prelatul care a specificat că nu toate structurile care găzduiesc seminarişti şi persoane consacrate posedă sisteme de supraveghere. Potrivit unor date recente puse la dispoziţie de Organizaţia Naţiunilor Unite, din 2009 extremiştii islamici au creat peste 35 de mii de victime.

Referindu-se la numeroasele victime cauzate de membrii grupării jihadiste Boko Haram, arhiepiscopul de Benin City şi-a exprimat opinia potrivit căreia dacă toate structurile din Nigeria care găzduiesc preoţi, călugări, călugăriţe şi seminarişti ar dispune de sisteme de supraveghere s-ar reuşi prinderea unora dintre terorişti.

Din păcate, evidenţiază fundaţia Ajutor Bisericii care Suferă, resursele Bisericii sunt limitate, iar parohiile sunt constrânse să plătească pentru a beneficia de protecţia poliţiei în timpul Sfintelor Liturghii duminicale.     Sursa:www.vaticannews.va