Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


9 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Sfântul Leopold Mandic, declarat oficial protectorul bolnavilor de cancer

 
Sfântul Leopold Mandic, declarat oficial protectorul bolnavilor de cancer
  • 13 Feb 2020
  • 939

Sfântul Leopold Mandic a fost declarat oficial protectorul bolnavilor de cancer. Congregația pentru Cultul Divin și Disciplina Sacramentelor, prezitată de Card. Robert Sarah, a emis în urmă cu câteva zile decretul. Anunțul oficial a fost făcut de dieceza de Padova, unde se află Sanctuarul Sfântului Leopold și unde îi se găsesc rămășițele pământești.

Această recunoaștere este rezultatul unui lung proces demarat în anul 2016, în urma solicitării călugărilor capucini și a unui grup de medici din Padova. Din 23 iulie 2016 și până pe 6 ianuarie 2020 au fost adunate 69.758 de semnături. Aceasta reprezintă o ulterioară recunoaștere a călugărului capucin, canonizat în anul 1983 de către Papa Ioan Paul al II-lea și definindu-l ca și model de confesor.

„Această recunoaștere reprezintă o oportunitate de a fi aproape de toți cei care au nevoie de atenție și care experimentează boala, mai ales în domeniul oncologic. Este o modalitate de a fi aproape de bolnavi și de familiile acestora, care de multe ori se regăsesc singuri, dar și de operatorii sanitari: este o modalitate de a asculta suferința”, afirmă episcopul de Padova, Mons. Claudio Cipolla.

„A avea un sfânt protector lângă Dumnezeu - a continuat episcopul - înseamnă că omul în fragilitatea  sa se poate simți susținut. Prin intervenția care vine de la Dumnezeu, se deschide o fereastră de speranță acolo unde forțele noastre nu pot să ajungă. Acolo unde noi trebuie să ne vedem limita, pentru Dumnezeu există încă posibilitate, și aceasta este o experiență care ne îmbogățește umanitatea”.

 

Leopold Mandic s-a născut în 1866 în Dalmația, inclusă în Imperiul austriac la acea vreme, fratele Leopold a trăit 52 de ani de viață preoțească în tăcere, reculegere și umilință. 

Părintele Leopold a spovedit până în ultima zi de viață, plecând la casa Tatălui la 30 iulie 1942, din cauza unui cancer esofagian, boală care i-a adus multă suferinţă dar pe care a suportat-o cu umilinţă şi răbdare.

 

Traducere: LNU

 

 Sursa:it.aleteia.org

Știri din aceeași categorie