Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


2 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

„Roagă-te și muncește”. Călugărițele se roagă și produc măști de protecție

 
„Roagă-te și muncește”. Călugărițele se roagă și produc măști de protecție
  • 21 Mar 2020
  • 1361

În timpul pandemiei de coronavirus, există călugărițe care, pe lângă rugăciune, produc măști de protecție. În acest fel, contribuie și ele la lupta împotriva Covid-19.

De exemplu, acest lucru îl fac două mănăstiri din dieceza de Avellino (Italia): călugărițele Oblate și cele Benedictine din Mercogliano. Măștile produse de călugărițe ajung la cei care le solicită în dieceză. „Au fost deja produse sute de măști”, a declarat Episcopul locului, Mons. Arturo Aiello.

Munca se începe la ora 06.00 dimineața și continuă până la apusul soarelui. „Cu toții am simțit dorința de a face ceva care să însoțească rugăciunea și nu am ezitat să oferim un ajutor. Unele călugărițe taie pânza, altele pregătesc elasticul, altele cos și altele le calcă. Nu producem măști chirurgicale – a afirmat sora superioară Ildegarde – ci măști pe care le folosește populația”.

„Măștile vor fi fabricate atâta timp cât vor fi necesare. Dacă cererea va crește, suntem și noi pregătite să creștem ritmul. În același timp, vom înmulți și momentele de rugăciune pentru ca Domnul să facă să înceteze această plagă” ” – a adăugat superioara, repetând cu fidelitate motto-ul fondatorului lor „ora et labora”.

 

Traducere: LNU

 Sursa:famigliacristiana.it