Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


10 - = 5
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Sfânta și Marea Marți

 
Sfânta și Marea Marți
  • 14 Apr 2020
  • 768

În această zi se face pomenirea celor zece fecioare din Evanghelie. Pe lângă priveghere este prezentă și tema neglijenței care are ca efect imediat separarea de Domnul, sau mai bine zis izolarea. Omul rămâne singur, fără creatorul său. Sfinții Părinți văd acest fapt ca și o luptă, în care omul este pus să aleagă între Dumnezeu și nimic, între Dumnezeu și demon. Neglijența este văzută ca și o alegere impusă de diavol, care conduce la ruină, așa cum s-a întâmplat și cu Adam și Eva.

Liturgia dorește să ne facă să vedem, într-un mod spiritual, că uleiul pentru candele trebuie achiziționat aici pe pământ, nu după.

Textul Evangheliei pentru această zi este de la Matei 22,15-46; 23, 1-39. Totodată, unii Părinți ai Bisericii văd în candelele goale absența darurilor Spiritului Sfânt. Flacăra lor s-a stins datorită lipsei de credință. Somnul fecioarelor poate fi văzut ca și o moarte, iar cele cinci fecioare înțelepte sunt acelea care la judecata finală aud primele vocea Domnului și se ridică.

 

Liviu Ursu