Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


5 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Cutremurătoarele dialoguri între diavol și exorcistul Vaticanului

 
Cutremurătoarele dialoguri între diavol și exorcistul Vaticanului
  • 25 Mai 2020
  • 6895

Timp de 36 de ani, părintele Gabriele Amorth a fost exorcistul Vaticanului și al Diecezei de Roma, până la moartea sa, în septembrie 2016. Confruntările lui cu Satan au făcut obiectul multor interviuri în timpul vieții sale. Iată câteva fragmente.


Părintele Gabriele Amorth, celebrul exorcist al Vaticanului, mort în septembrie 2016, la 91 de ani, s-a confruntat de-a lungul slujirii sale cu multe „întâlniri“ cu Satana. Lumea actuală are dificultăți în a accepta această ipoteză. Unele dintre povestirile Părintelui Amorth, relatate în interviuri, sunt deosebit de tulburătoare, însă în spatele dimensiuni lor întunecate, aceste povestiri învață că răul poate fi combătut și învins ....

Pe site-ul Libero, în 3 februarie 2012, Părintele Amorth a amintit prima s-a întâlnire cu demonul în timpul unui exorcism: „Dintr-o dată, am avut senzația clară a unei prezențe demonice în fața mea. Am simțit că demonul se uită la mine, mă cerceta, se învârtea în jurul meu. Aerul a devenit rece. Un prieten m-a avertizat în legătură cu aceste schimbări bruște de temperatură. Dar este un lucru să auzi despre așa ceva și un altul să ai această experiență. Am încercat să mă concentrez. Am închis ochii și am continuat rugăciunea de exorcizare: „Ieși răzvrătitule! Ieși afară seducătorule plin de capcane și minciuni, dușman al virtuților, persecutorul nevinovaților! Lasă locul lui Cristos, în care nu este nici una din lucrările tale!"

Pe site-ul Luce di Maria, în mai 2015, părintele Amorth a spus mai multe despre slujirea lui. Exorciștii trebuie să-l chestioneze pe demon, și totuși aceștia știu că multe răspunsuri vor fi minciuni. De ce vorbesc totuși cu el, dacă știu deja că răspunsul lui va fi o minciună? Părintele Amorth explică clar: „Noi trebuie să discernem răspunsurile diavolului. Dar Domnul cere uneori ca demonul să spună adevărul, pentru a arăta că Satan a fost învins de Cristos și că el este obligat să se supună ucenicilor care acționează în numele Domnului."

Într-adevăr, așa cum a explicat Părintele Amorth, diavolul spune că uneori este forțat să vorbească, cu toate că el face totul pentru a evita să vorbească. Atunci când este forțat să dezvăluie numele său, pentru el e o mare umilință, un semn de înfrângere. El caută să se răzbune și conversația poate deveni periculoasă. Exorcistul trebuie să se limiteze la aspectele autorizate de rit și să nu fie condus de diavol.

Într-un alt interviu apărut în revista Urlo (2009), Părintele Amorth a spus: „O dată, s-a întâmplat să întreb de ce un demon, în ciuda inteligenței sale superioare, a preferat să coboare în iad. El a răspuns: „m-am răzvrătit împotriva lui Dumnezeu, așa i-am arătat că sunt mai puternic decât El.“ Pentru ei, rebeliunea este un semn de victorie și de superioritate.

Puterea Rozariului

În cartea sa, Ultimul exorcist, Părintele Amorth povestește un dialog care reflectă puterea Fecioarei Maria:
Amorth: „Ce virtuți ale Fecioarei te fac să te înfurii? "
Satana: „Mă înfurie pentru că este cea mai umilă dintre toate creaturile și pentru că eu sunt cel mai mândru. Pentru că ea este cea mai pură dintre toate creaturile, și eu nu sunt. Pentru că ea este cea mai ascultător față de Dumnezeu și eu sunt un rebel!"
Amorth: „De ce îți este mai frică atunci când spun numele Fecioarei decât atunci când pronunț numele lui Isus Cristos?"
Satana: „Pentru că eu sunt mult mai umilit dacă mă învinge o simplă creatură și nu El ...“
Amorth: „Există o a patra calitate a Fecioarei care te face furios? "
Satana: „Întotdeauna mă învinge, pentru că nu a fost atinsă de nici o pată de păcat! "

În timpul unui exorcism, își amintește părintele Amorth, Satana i-a spus, prin persoana posedată: “Orice Bucură-te Marie a Rozariului este pentru mine o lovitură în cap. Dacă creștinii ar cunoștea puterea Rozariului, ar fi sfârșitul pentru mine!"

Traducere: ACCSursa:it.aleteia.org