Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


6 - = 3
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

5 modalități de a se bucura de concediu păstrând contactul cu Dumnezeu

 
5 modalități de a se bucura de concediu păstrând contactul cu Dumnezeu
  • 25 Iun 2020
  • 1347

Vă luați câteva zile de concediu de odihnă bine meritat în această vară? Iată cinci modalități de a se bucura de el păstrând contactul cu Dumnezeu.


Ritmul constant al vieții cotidiene tinde să încetinească vara. Este un beneficiu și o ușurare foarte necesară, dar riscul de a cădea în lenevie este real. Viața spirituală poate suferi, pentru că se bazează adesea pe regularitate, stabilită în funcție de programele aglomerate. Provocarea verii este să ne bucurăm de relaxarea și odihna necesară, fără a renunța la relația noastră cu Dumnezeu! Indiferent dacă vă aflați la plajă sau la piscină în această vară, puteți urma aceste sfaturi. Ele vă vor permite să vă îmbogățiți viața spirituală!

Fiți constanți

Găsiți un moment în fiecare zi pentru a vă ruga. Fiți fideli acestei întâlniri spirituale, chiar dacă călătoriți. Unora le place să se roage în timp ce își pregătesc cafeaua de dimineață, alții preferă să se roage în timpul siestei copiilor. Rugați-vă în fiecare zi, dacă se poate la aceeași oră, astfel se formează un obicei excelent pentru viață și veți avea parte de o bucurie profundă. De ce să nu rezervați câteva momente pentru Dumnezeu dimineața? Acesta este cel mai bun moment pentru a intra în contact cu El, pentru a fi în prezența Lui, în liniștea dimineții și înainte de distracțiile de peste zi.

Acordați prioritate Liturghiei

Mersul la Sfânta Liturghie în timpul concediului nu este întotdeauna ușor. Cu toate acestea, nu uitați să mergeți în fiecare duminică. Când vă planificați concediul, căutați biserici catolice în apropierea destinației. Multe parohii celebrează Liturghii și în timpul săptămânii. În cele din urmă, adaptarea programului dumneavoastră în funcție de locurile și momentele de celebrare euharistică, fără a vă pierde prea mult din timpul prețios de vacanță, nu este atât de complicat.

Adăugați o carte de spiritualitate lecturilor dumneavoastră

Dacă lectura pe plajă este pasiunea dumneavoastră, de ce să nu alegeți o carte care să vă permită aprofundarea vieții spirituale? Putem învăța atât de multe din viețile sfinților, a teologilor, a marilor personaje ale istoriei Bisericii. Nimic nu poate fi mai important decât edificarea minții și a sufletului în timpul vacanței, cunoscând mai multe despre Dumnezeu și aprofundând relația cu El.

Utilizați timpul călătoriilor cu înțelepciune

Cu toții o știm: călătoria care ne duce în locul unde ne vom petrece vacanța este deja vacanță! Dacă luați avionul sau urmați un traseu conduși de GPS, puteți profita de timpul dvs. de călătorie pentru a vă îmbogăți relația cu Dumnezeu. De ce să nu te rogi Rozariul în familie sau să îți hrănești sufletul în timp ce asculți cântări creștine?

Prietenia spirituală

Prietenia spirituală este o mare putere. A avea în anturaj o persoană cu care poți împărtăși și îți poți mărturisi angajamentele spirituale aduce o adevărată bucurie. De ce nu și vara în concediu? Adresați-vă soțului/soției sau prietenilor de încredere pentru a vă însoți în parcursul spiritual pe care puteți să-l faceți și în timpul vacanțelor. Fiți sinceri și cinstiți. Nu ezitați să-i spuneți dacă aveți probleme sau, dimpotrivă, dacă reușiți să vă îndepliniți angajamentele față de chemarea la sfințenie!

Traducere: ACCSursa:it.aleteia.org

Știri din aceeași categorie

  • 29 Oct 2021
  • 691
  • 0
  • 27 Ian 2021
  • 829
  • 0