Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


7 - = 5
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Foto: Hramul Bisericii „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Prilog

 
Foto: Hramul Bisericii „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Prilog
  • 30 Iun 2020
  • 616

Luni, 29 iunie 2020, Preasfințitul Vasile, Episcop Eparhial de Maramureș, împreună cu părintele protopop Iacob Feier, părintele Protoegumen al Ordinului Bazilian, Alexandru Jurja, pr. Augustin, starețul mănăstirii din Prilog și alți preoți invitați la hram, au celebrat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, la biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Prilog”. Au participat numeroși credincioși, fii de suflet ai parohiei, dar și credincioși atașați de mănăstirea fraților bazilieni de aici, persoane cărora Unchiul Mihai le-a marcat într-un fel sau altul cursul vieții și care se întâlnesc anual aici pentru a se ruga la mormântul său.

Preasfințitul Vasile, în omilia sa, a explicat modul în care noi putem să răspundem întrebării pe care Isus o adresează apostolilor, în textul evanghelic citit: Cine spune lumea că sunt eu? (Mt, 16:13-19). Este o întrebare la care noi, creștinii, răspundem azi prin modul în care îl mărturisim pe Hristos, prezent în viața noastră: „Aceeași întrebare ne este adresată astăzi nouă”, a afirmat Ierarhul: „Cine spunem noi că este Isus? O întrebare la care dăm răspuns fiecare dintre noi și acest răspuns pe care îl dăm, ne leagă atât de mult de Hristos, Domnul nostru. Noi mărturisim că este Fiul lui Dumnezeu celui viu, cel prezent, cel care este cu noi astăzi și în prezentul vieții... Acest răspuns pe care noi îl dăm, ne leagă în credință de Mântuitorul Hristos. Această mărturie ne-a adus astăzi aici, această mărturie ne poartă în biserică la Sfânta Liturghie, în fiecare duminică și sărbătoare. Această mărturie fundamentează viața noastră creștină și ne străduim să dăm o bună mărturie despre cine suntem. Să nu uităm că această mărturie ne transformă în a fi fii ai lui Dumnezeu. Dacă suntem fii, avem bucuria de a-L mărturisi pe Tatăl din ceruri, avem bucuria să așteptăm în speranță răsplata Lui și avem în același timp onoarea și datoria să construim împărăția lui Dumnezeu, să lucrăm la împărăția lui Dumnezeu. Fiii se străduie întotdeauna să facă cinste părinților. Creștinii îl reprezintă și astăzi, prin viața lor, pe Hristos, al cărui nume îl poartă. De aceea, orice mărturie bună și frumoasă, demnă, sinceră, orice atitudine binevoitoare și orice gest de binefacere se înscrie în această mărturie bună, pe care omul o dă și astăzi Dumnezeului celui viu”.   

(GALERIE FOTO)

Preasfințitul a amintit faptul că în această săptămână se împlinesc 20 de ani de la trecerea la Domnul a Fratelui Mihai, cel care a știut să „aștepte în simplitate și cu răbdare, cu speranță, un viitor mai bun pentru Biserica lui persecutată, a așteptat în speranță răsplata de la Domnul. Persecuția timpurilor noastre a adus glorie cerească celor șapte episcopi morți în închisorile comuniste, glorie care strălucește peste Biserica noastră și peste fiii ei”.

Părintele Protoegumen Jurja Alexandru a mulțumit frumos tuturor pentru prezență, pentru rugăciunea rostită împreună. De asemenea, a mulțumit Preasfințitului, care, „prin prezența sa în mijlocul nostru, ne dă curaj, ne îndeamnă să mergem înainte, în credință, în speranță și în iubire”.

 

Biroul eparhial de presăSursa:episcopiamm.ro