Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


5 - = 4
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Convertirea pătrunzătoare a unei fete

 
Convertirea pătrunzătoare a unei fete
  • 07 Iul 2020
  • 947

Ea era doar o fetiță de șapte ani, în timp ce El exista încă de la începutul istoriei. Ea Îl iubea de la naștere, vizionând povestirile despre El la televizor, dar nu Îl cunoștea, deoarece nimeni dintre cei care erau în jurul ei nu Îl cunoșteau. Persoanele din jurul ei refuzau să Îl cunoască sau să Îl recunoască.

Ea a crescut, iar El a reintrat în viața ei, fără permisiune. Ea L-a trădat mult, dar El a iertat-o de fiecare dată, iar ea L-a adorat și mai mult. Atunci când membrii familiei ei au aflat despre povestea ei de iubire au respins-o și au condamnat-o, dar ea a insistat să îmbrace rochia albă pentru El, pentru a fi mireasa Lui, și a devenit fiica lui Dumnezeu și templul Spiritului Sfânt.

„Aceasta este povestea mea. Sunt Yasmin Amin Baydawi, o femeie sunită din Liban. El este iubirea mea, prietenul meu, domnul meu, salvatorul meu, Isus al meu.

Povestea mea a început atunci când am decis să resping doctrina părinților mei și mediul în care trăiam. Am început să adresez întrebări tatălui meu și mamei mele despre religia lor, dar răspunsurile nu au fost suficiente. Le-am cerut să mă înscrie la cursuri de religie, deoarece în școala mea era strict interzis să se vorbească despre religie, dat fiind faptul că toți studenții erau musulmani. 

Am fost de două ori la acele cursuri, iar șeicul era foarte deranjat de întrebările unei fetițe de 14 ani cu privire la poligamie, divorț, statutul femeilor în islam, etc. Prefer să nu vorbesc despre răspunsuri. Totuși, m-au făcut să îmi dau seama că nu aparțin acelui loc. Astfel a început călătoria mea. Credeam în prezența lui Dumnezeu, dar Îl căutam fără să-L găsesc.

La vârsta de 23 de ani am întâlnit pentru prima dată în viața mea un creștin. Acesta mi-a făcut cadou o Biblie și un CD despre Sfânta Treime, permițându-mi să înțeleg acel concept care, pentru mine, era foarte vag. Apoi, am deschis Biblia la întâmplare și am citit acest verset: „La început era Cuvântul şi Cuvântul era la Dumnezeu şi Dumnezeu era Cuvântul” (In 1,1). Nu înțelegeam ceea ce citeam, dar m-au cuprins fiorii și mi-am dat seama că L-am găsit în acel verset pe Dumnezeu, Dumnezeul pe care întotdeauna L-am căutat.

Am decis să intru într-un partid politic creștin. Le-am povestit membrilor istoria mea și le-am cerut să mă ajute să fiu botezată. Am început apoi să urmez câteva cursuri pentru a fi pregătită să primesc taina Botezului. Când data Botezului meu se apropia, iar episcopul și-a dat acordul, le-am mărturisit și părinților mei despre aceasta. Mama mea s-a înfuriat și mi-a spus: „Te vei boteza doar după moartea mea”, în timp ce tatăl meu a adăugat: „Fă ceea ce vrei, dar nu îți schimba statutul religios în documentele oficiale. Nu aduce dezonoare familiei noastre”.

Toate acestea nu m-au oprit. În ziua Botezului meu, mama m-a implorat să nu fac asta, dar eu am mers pentru a primi această mare și sfântă taină.

Prietenii mei nu mai sunt la fel, au decis să se îndepărteze de mine. La început, mama mea atunci când mă vedea că mă rog și îmi practic credința, îmi spunea că sunt o necredincioasă, dar am reușit să depășim acest lucru cu ajutorul harului lui Dumnezeu. Acum, sunt implicată și într-un grup de rugăciune numit „Mesajul Iubirii”, fondat de părintele Jermani, o persoană care m-a ajutat foarte mult. Dumnezeu mi l-a trimis ca un sfânt pe pământ. Sfinții nu sunt doar în paradis, deoarece sfințenia începe încă de aici.

Multe sunt lucrurile care s-au schimbat în mine. Am învățat să iert așa cum a iertat și Isus atunci când a fost răstignit. Am învățat să văd prin fața fraților mei și a surorilor mele fața lui Isus. Am învățat să nu îmi fie teamă să iubesc, deoarece sunt creată după chipul și asemănarea lui Dumnezeu, iar Dumnezeu este Iubirea liberă și absolută. Am învățat să fiu una cu Isus. Îmi duc viața înainte printre părinți, rude, prieteni, parohie, într-o călătorie care mă va duce la Isus. Rugați-vă pentru mine!”.

 

Traducere: LNU

 Sursa:it.aleteia.org

Știri din aceeași categorie