Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


5 - = 4
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Cea mai potrivită întrebare pentru soțului tău când vine seara acasă

 
Cea mai potrivită întrebare pentru soțului tău când vine seara acasă
  • 10 Iul 2020
  • 806

O întrebare scurtă care vă va permite să vă purtați soțul/soția în rugăciune.

 

- Ai avut o zi bună ?

- Da. Dar tu ?

- A fost ok.

- Dar copiii?

- Sunt în regulă.

Legea celui mai mic efort este uneori folosită în conversațiile dintre soți. Nu din dezinteres, ci pur și simplu din oboseală. Totuși, a arăta un interes autentic și a face eforturi pentru a asculta „activ” este o mare dovadă a iubirii.

"Cum ți-a fost ziua?"

A pune întrebarea în mod deschis îi oferă celeilalte persoane libertatea de a vorbi, de a se confesa, de a spune, mult mai mult decât o întrebare închisă care necesită un simplu da. Întrebarea ”cum a fost ziua ta?” este foarte probabil cel mai mare cadou pe care îl poate oferi o căsătorie. Așteptarea și dorința răspunsului este un mod de a spune: „Viața ta contează. Viața ta are sens." Acestea sunt recomandările lui John și Stasi Eldredge, terapeuți creștini americani, autori a numeroase cărți. Stasi a mărturisit: „Ce lucru prețios să vin acasă și să-l aud pe John că mă invită să împărtășesc cu el ceea ce mi s-a întâmplat. Împărtășim la fel bucuriile precum împărtășim necazurile și reușitele vieții celuilalt."

Oportunitatea de a te ruga pentru soț

A se interesa îndeaproape de viața soțului său ne permite să știm când are nevoie de sprijinul nostru și de rugăciunile noastre. John spune că este complet în largul său când știe că soția lui se roagă pentru el atunci când are un rol sau o responsabilitate anume: „Certitudinea că ea se roagă pentru mine ne unește”. Rugăciunea devine apoi liantul cuplului. „Spuneți-vă poveștile de viață. Rugați-vă unul pentru celălalt. Încurajați-vă reciproc. Chiar dacă vă petreceți cea mai mare parte a zilei muncind în locuri diferite, veți simți că vă împărtășiți viața, nu doar facturile."

 

Traducere: ACCSursa:aleteia.org