Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


10 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

O rază de speranță în Alep. Renaște Catedrala „Sfântul Ilie”

 
O rază de speranță în Alep. Renaște Catedrala „Sfântul Ilie”
  • 24 Iul 2020
  • 1419

Asemenea multor lăcașuri de cult creștine, și catedrala maronită „Sfântul Ilie” din Alep (Siria), a fost distrusă de jihadiști în anul 2013. După lungi și complexe lucrări de reconstrucție, pe 20 iulie 2020, catedrala construită în anul 1873, a fost redeschisă și resfințită. Fundația Pontificală „Ajutor Bisericii care suferă” s-a numărat printre principalii finanțatori ai proiectului de restaurare, alocând lucrărilor suma de 400.000 de euro.

Potrivit unor surse ale fundației, înaintea războiului, numărul creștinilor în Alep era aproximativ 180.000, iar astăzi au mai rămas aproximativ 30.000. Comunitatea creștină siriană s-a aflat printre primele victime ale unui conflict de nouă ani care a devastat țara. Chiar dacă majoritatea populației din Alep este musulmană, a fost al treilea oraș din lumea arabă cu cea mai mare prezență a creștinilor, după Beirut și Cairo.

„Vedem catedrala „Sfântul Ilie” și este un miracol”, a spus Thomas Heine-Geldern, președintele executiv al fundației. „Este minunat să vedem cum strălucește în splendoarea sa antică. Sper să devină din nou centrul întregii comunități creștine, așa cum a fost înainte de teribilul război”.

 

Traducere: LNUSursa:famigliacristiana.it