Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


8 - = 5
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Bruxelles. Conferinţă COMECE în apărarea Duminicii

 
Bruxelles. Conferinţă COMECE în apărarea Duminicii
  • 22 Ian 2014
  • 2771
„Duminica, zi de odihnă şi munca demnă în Uniunea Europeană”, este tema conferinţei organizată de Comisia Episcopatelor din Comunitatea Europeană (COMECE) marţi 21 ianuarie a. c., la sediul Parlamentului European din Bruxelles.


Conferinţa face parte dintr-o serie de iniţiative promovate de episcopii de pe Bătrânul continent în favoarea odihnei duminicale, ca zi dedicată Domnului şi familiei, acţiune sprijinită şi de Alianţa Europeană pentru Duminică (European Sunday Alliance). COMECE face parte din această alianţă care a luat naştere în 2011 pentru a tutela ca zi nelucrătoare duminica în Europa şi care doreşte să reamintească centralitatea pe care trebuie să o aibă omul în modelul social european şi nu consumismul sau economia. În cadrul conferinţei de la Bruxelles au loc trei sesiuni: „Munca demnă şi duminici nelucrătoare în timpuri de criză”, „Echilibru între muncă şi viaţa privată şi familie – înspre o viaţă sănătoasă şi fericită” şi „Modul în care duminica nelucrătoare creşte participarea civică şi implicarea în voluntariat”. La conferinţă participă mons. Ludwig Schwarz, purtător de cuvânt al Alianţei Europene pentru Duminică în Austria, Frank-Dieter Fischback, reprezentantul Conferinţei Bisericilor Europene, şi Otto Meir, preşedintele Mişcării europene a muncitorilor creştini.


Sursa:ro.radiovaticana.va