Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


8 - = 3
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

DEZVELIREA UNEI PLĂCI COMEMORATIVE ÎN CINSTEA LUI SIMION BĂRNUŢIU, ÎN ITALIA

 
DEZVELIREA UNEI PLĂCI COMEMORATIVE ÎN CINSTEA LUI SIMION BĂRNUŢIU, ÎN ITALIA
  • 05 Dec 2019
  • 1227

O placă comemorativă, în memoria fruntaşului revoluţiei de la 1848 din Transilvania, Simion Bărnuţiu a fost amplasată în curtea Alessandro Volta a Universităţii din Pavia, Italia, anunţă Ambasada României din Peninsulă. Placa a fost dezvelită miercuri 4 decembrie, la ora locală 16.

►CITEȘTE ȘI: Proclamația lui Simion Bărnuțiu privind afirmarea românilor ca naţiune

Revoluţionarul transilvănean greco-catolic a obţinut doctoratul în drept la Universitatea din Pavia în anul 1854, reuşita sa fiind apreciată la acea vreme în mod deosebit de profesorii universităţii atât pentru notele obţinute, cât şi pentru faptul că Simion Bărnuţiu a reuşit să depăşească mai multe obstacole, politice şi economice, în obţinerea acestui titlu academic.

Iniţiativa amplasării plăcii aparţine Ambasadei României în Italia şi încununează eforturile susţinute ale misiunii diplomatice, de promovare a valorilor naţionale şi culturale româneşti în Peninsulă. Proiectul a fost realizat cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Sălaj.

Dezvelirea plăcii a avut loc în prezenţa ambasadorului României în Italia, George Bologan, a consulului Iulia Cupșa Kiseleff, din partea oficiului consular din Milano, a unor oficialităţi italiene şi a unei delegaţii a Consiliului Judeţean Sălaj, condusă de preşedintele Marc Tiberiu.Sursa:www.egco.ro