Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


7 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Papa Francisc se roagă pentru încetarea violenţelor care afectează Ucraina

 
Papa Francisc se roagă pentru încetarea violenţelor care afectează Ucraina
  • 26 Ian 2014
  • 2957
În Ucraina au loc de la sfârşitul lunii noiembrie manifestații pro-Europa. Mai multe acțiuni de violență au fost exercitate de poliție și armată împotriva protestatarilor. În ultimul timp manifestațiile pașnice s-au transformat în confruntări violente între militanții pro-europeni şi forţele de ordine aservite puterii ce refuză o apropiere de UE, în schimbul unei reorientări spre Rusia. Începând de duminica, 19 ianuarie a. c., s-a observat o escaladare a violențelor, violenţe ce s-au soldat cu cinci morţi.

După rugăciunea „Angelus”, duminică 26 ianuarie 2014,  Papa Francisc şi-a îndreptat gândul spre violenţele care afectează Ucraina în aceste zile:  ”Sunt aproape cu rugăciunea de Ucraina, îndeosebi de cei care şi-au pierdut viaţa în aceste zile şi de familiile acestora. Doresc să se dezvolte un dialog constructiv între instituţii şi societatea civilă şi, evitând orice acţiuni violente, să prevaleze în inima fiecăruia spiritul de pace şi căutarea binelui comun.”ACC