Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


5 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Rugăciunea pe care diavolul o urăște

 
Rugăciunea pe care diavolul o urăște
  • 30 Iul 2020
  • 2488

Când aude această rugăciune, Satana fuge.

Satana îi urăște pe oameni. El îi urăște cu o ură profundă mai ales pe aceia care se roagă din adâncul inimii lor, mai ales dacă spun o frază specială. Această frază contrazice ceea ce ar fi spus el lui Dumnezeu atunci când s-a răzvrătit.

Multe mituri se referă la această rebeliune împotriva Domnului la începutul timpului. Creat ca toți ceilalți îngeri ca să-L slujească pe Domnul, Lucifer, "purtătorul luminii", ar fi trebuit să-L slujească, dar el s-a răzvrătit. Mulți exegeți au văzut în pasajul din cartea lui Ieremia o ilustrare perfectă a acestei răzvrătiri ireversibile: "Că în vechime am sfărâmat jugul tău şi am rupt cătuşele tale, şi tu ai zis: Nu voi sluji!." (Ieremia 2:20)

În secolul al șaptesprezecelea, scriitorul englez John Milton a scris un poem renumit intitulat Paradise Lost, în care povestește căderea lui Satana. Într-un verset, îl face să spună aceste cuvinte latine: Non serviam, "Nu voi servi". Este logic că rugăciunea pe care diavolul o urăște cel mai mult este pur și simplu opusul acestei fraze, și anume: "Eu voi sluji", serviam. În lucrarea sa Calea, Sfântul Josemaría Escriva meditează asupra acestui antagonism.

Acest non serviam al lui Satan a fost adesea prea fructuos. Nu vă simțiți îndemnați să spuneți în fiecare zi, să vă hotărâți și să vă rugați, să acționați și să spuneți un serviam: "Te voi sluji Doamne, voi fi credincios!" Care depășește în rodnicie strigătul său de răzvrătire?

Mulți oameni din întreaga lume își încep ziua spunând această scurtă rugăciune de serviam, dedicându-și ziua și toată viața lui Dumnezeu. Este o rugăciune a inimii, care vine să înlăture non serviam-ul lui Satana. După modelul rugăciunii lui Isus, foarte populară printre creștinii orientali ("Doamne Isuse Cristoase, Fiul lui Dumnezeu, ai milă de mine păcătosul"), mai putem adăuga o expresie care poate fi repetată de-a lungul zilei, mai ales când cineva este ispitit, încercat. Putem adăuga: "Voi sluji lui Dumnezeu".

Această frază ne amintește și de cuvintele Fecioarei Maria care răspunde îngerului Gavril la Buna Vestire: "Iată roaba Domnului. Fie mie după cuvântul tău!". Acest fapt simplu, această disponibilitate totală pentru Domnul, îl face pe Satana să se teamă și să o urască pe Fecioara Maria, după cum reiese din dialogurile pe care le-a avut cu părintele Gabriele Amorth, fost exorcist la Vatican.

Părintele Amorth: "Care sunt virtuțile Fecioarei care te înfurie cel mai tare? "
Satan: "Mă face să mă enervez la culme, pentru că ea este cea mai smerită dintre toate creaturile iar eu sunt cel mai mândru. Pentru că ea este cea mai pură dintre toate creaturile și eu nu sunt. Pentru că ea este cea mai ascultătoare față de Dumnezeu, în timp ce eu sunt rebelul!"

A sluji lui Dumnezeu este adevărata vocație a întregii vieți creștine, așa cum explică Isus în Evanghelii:"Dacă-Mi slujeşte cineva, să-Mi urmeze, şi u nde sunt Eu, acolo va fi şi slujitorul Meu. Dacă-Mi slujeşte cineva, Tatăl Meu îl va cinsti." (Ioan 12,26)

Data viitoare când veți căuta o rugăciune pentru a vă arăta loialitatea neîncetată față de Domnul și a vă încredința Providenței, spuneți aceste cuvinte: "Voi sluji".

Traducere: ACC

 

foto: Eurasia Press I PhotononstopSursa:it.aleteia.org

Știri din aceeași categorie