Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


5 - = 4
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Rugăciunea, slujirea și iubirea a trei catolici curmate de o ură absurdă: Identitatea victimelor atentatului de la Nisa

 
Rugăciunea, slujirea și iubirea a trei catolici curmate de o ură absurdă: Identitatea victimelor atentatului de la Nisa
  • 29 Oct 2020
  • 2692

Trei persoane au fost ucise joi, 29 octombrie, în timpul unui atac în interiorul bazilicii Notre-Dame din Nisa. Două persoane, un bărbat și o femeie, au fost găsite moarte în interiorul bazilicii din centru orașului. O a treia victimă, o femeie de 40 de ani, grav rănită, a reușit să iasă din biserică dar a murit la scurt timp din cauza rănilor. 

 

O femeie venită să se roage, găsită „aproape decapitată”

Prima dintre cele trei victime este o femeie în vârstă de aproximativ 70 de ani, care a venit să se roage dis de dimineață în această zi de joi. A fost găsită cu gâtul tăiat, „aproape decapitat”, lângă aghiazmatarul cu apă sfințită de la intrarea în bazilică.

 

Sacristanul, slujitor atent

Sacristanul bazilicii, un laic în vârstă de aproximativ 45 de ani, a fost, de asemenea, ucis în interiorul bisericii în timpul atacului. „Era un om obișnuit, în sensul bun al cuvântului: amabil, deschis”,  după spusele lui Gil Florini, rectorul bazilicii din Nisa. Acesta era tatăl a două fiice și lucra la Notre-Dame de Nice de 10 ani.

Soția sacristanului, venită la locul tragediei, a trebuit să fie susținută și însoțită de o terță persoană după ce a aflat teribila veste.

Îndurerați, doi credincioși ai bazilicii l-au descris pe sacristan ca fiind un om „calm”, care și-a dedicat toată viața „slujirii Bisericii”.”Nu era doar în treacăt, pe fugă. Asculta pe toată lumea, îl ajuta mereu pe preot”.

 

O mamă: „spuneți-i familiei mele că o iubesc”

O a doua femeie, o mamă de 40 de ani, a fost înjunghiată de mai multe ori. Deocamdată nu s-au dat detalii despre identitatea sa. Aceasta a reușit să scape de atacator, după ce a fost grav rănită. Apoi s-a refugiat într-un magazin din apropiere. Potrivit unui martor, citat de BFMTV, ea ar fi spus, înainte de a se stinge din cauza rănilor: „Spuneți-i familiei mele că o iubesc”.

Rugăciunea, slujirea și iubirea acestor trei catolici au fost curmate de o ură absurdă, dar sângele martirilor este sămânța creștinilor...

 

Traducere/adaptare: ACC

 

Citește și: Îndurerați fiind, să facem față acestei amenințări perfide și oarbe: Comunicatul episcopilor francezi

 

După un material www.lefigaro.fr