Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


3 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Protejarea vieţii, condiţie pentru edificare viitorului: Mesaj al episcopatului italian

 
Protejarea vieţii, condiţie pentru edificare viitorului: Mesaj al episcopatului italian
  • 16 Noi 2020
  • 1504

 

Conferinţa Episcopală din Italia a transmis un mesaj – semnat de secretarul general – cu ocazia celui de-al 40-lea Congres naţional al Mişcării pentru Viaţă.

 

"Să lucrăm împreună pentru ca toţi – credincioşi şi persoane fără credinţă – să ajungem să înţelegem că protejarea vieţii umane, din momentul concepţiei, este o condiţie necesară pentru edificarea viitorului întregii umanităţi". Astfel se evidenţiază în mesajul semnat de mons. Stefano Russo, secretar general al Conferinţei Episcopale din Italia, transmis participanţilor la cel de-al 40-lea Congres naţional al Mişcării pentru Viaţă. Cu desfăşurare între 13 şi 15 noiembrie a.c., întâlnirea de lucru la nivel naţional a Mişcării pentru Viaţă din Italia se desfăşoară în modalitate telematică, din cauza restricţiilor anti-Covid 19. Congresul a propus spre reflecţie tema "Tu eşti unic pentru mine în lume. Doar cu ochii inimii se poate vedea cu claritate".

"În acest moment teribil, în care pandemia afectează întreaga lume, făcând ca totul să devină dificil, aţi avut curajul să nu cedaţi în faţa obstacolelor, organizând acest congres naţional" – se spune în mesajul semnat de secretarul general al episcopatului italian.
În mesaj este amintit fondatorul Mişcării pentru Viaţă – Carlo Casini – decedat în luna martie, căruia îi este dedicat congresul şi cel de-al IV-lea Forum al Federaţiei Europene pentru Viaţă, care se desfăşoară tot on-line, având tema "One of us" (Unul dintre noi).  

"Aţi oferit un serviciu important comunităţii civile şi ecleziale, prin protejarea şi promovarea vieţii" – se mai spune în mesaj,  amintind că papa Francisc a atras atenţia în numeroase ocazii asupra pericolului reprezentat de o cultură a debarasării, în care cei mai fragili, cei mai săraci şi lipsiţi de apărare sunt înlăturaţi. Pontiful a evidenţiat deseori că fiinţa umană este întotdeauna sacră şi inviolabilă, în orice situaţie şi în orice stadiu al dezvoltării sale. Dacă această convingere slăbeşte, nu există baze solide şi permanente pentru apărarea drepturilor omului, care ar ajunge să fie mereu supuse criteriilor care-i avantajează întotdeauna pe cei care deţin puterea.

La finalul mesajului, participanţii la cel de-al 40-lea Congresul naţional al Mişcării pentru Viaţă sunt îndemnaţi să proclame şi să mărturisească neobosit Evanghelia Vieţii.