Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


2 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

În Spania, o zi de rugăciune pentru persoanele consacrate decedate din cauza infecţiei Covid-19

 
În Spania, o zi de rugăciune pentru persoanele consacrate decedate din cauza infecţiei Covid-19
  • 21 Noi 2020
  • 1440

 

Episcopatul spaniol a stabilit o zi de rugăciune pentru pomenirea persoanelor consacrate decedate în timpul pandemiei, din cauza infecţiei cu noul coronavirus. Pentru pomenirea lor a fost aleasă ziua de 21 noiembrie când se comemorează liturgic Prezentarea la Templu a Sfintei Fecioare Maria. Cu acest prilej, Comisia Episcopală pentru Viaţă Consacrată din cadrul episcopatului spaniol i-a îndemnat pe toţi credincioşii la rugăciune şi la o amintire plină de recunoştinţă a persoanelor consacrate care şi-au pierdut viaţa în ultimele luni, din cauza infecţiei cu noul coronavirus.

 

La finalul lunii septembrie 2020 era de 391 bilanţul persoanelor consacrate decedate, călugări şi călugăriţe care aparţineau unui număr de 78 de diferite congregaţii şi institute de viaţă consacrată din Spania.
"Cei care au fost chemaţi la Casa Tatălui din cauza noul coronavirus au propriul chip şi propriul nume în faţa lui Dumnezeu, iar noi îi amintim astfel în rugăciunile noastre" – a evidenţiat preşedintele Comisiei Episcopale pentru Viaţă Consacrată – mons. Luis Ángel de las Heras Berzal – referindu-se la faptul că în spatele fiecărei peroane decedate, identificată cu un număr în bilanţul zilnic al morţilor, se află o persoană cu un nume, un prenume, o istorie de viaţă, o persoană unică în ochii lui Dumnezeu.Sursa:vaticannews.va/ro