Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


5 - = 4
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Mesaj de Crăciun al liderilor creştini din Ţara Sfântă

 
Mesaj de Crăciun al liderilor creştini din Ţara Sfântă
  • 20 Dec 2020
  • 1209

"Naşterea lui Isus nu este un simplu fapt istoric, ci un dar permanent pentru întreaga creaţie". Astfel se spune în mesajul de Crăciun al liderilor creştini din Ţara Sfântă, evidenţiindu-se că "darul lui Dumnezeu pentru noi în aceste vremuri dificile aduce întregii creaţii speranţă, reînnoire şi încurajare".

Referindu-se la vremurile de încercare cauzate de pandemia de Covid-19, care au exacerbat criza economică şi au dus la amplificarea nedreptăţilor şi a violenţelor împotriva celor mai vulnerabili şi mai lipsiţi de apărare, liderii creştini din Ţara Sfântă subliniază importanţa prezenţei lui Dumnezeu alături de noi în toate împrejurările, aceasta fiind un autentic izvor de speranţă şi curaj.

Exprimându-şi solidaritatea cu persoanele din întreaga lume care au avut de suferit în urma pandemiei şi a implicaţiilor sale la diferite niveluri, liderii Bisericilor creştine din Ţara Sfântă asigură de rugăciunea lor şi îşi exprimă speranţa ca vaccinul împotriva noului coronavirus să ducă la sfârşitul pandemiei şi la revenirea la normalitate. 

Mesajul reaminteşte totodată că prezenţa, în Ţara Sfântă, a comunităţilor creştine alături de alte religii continuă să reprezinte o parte esenţială în mozaicului social, cultural şi religios din Orientul Mijlociu. În text se evidenţiază că recenta profanare a Bisericii Agoniei din Ierusalim nu-i descurajează pe creştini în continuarea misiunii de a-l mărturisi pe Isus cu spirit de pace. "Isus s-a născut într-o perioadă de angoasă, violenţă, excluziune şi sărăcie" – se spune în încheierea mesajului, liderii creştini din Ţara Sfântă amintind că prin pătimirea, învierea şi moartea sa, Isus – care s-a întrupat şi s-a născut la Betleem – ne face părtaşi la viaţa din belşug.

 Sursa:vaticannews.va/ro