Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


6 - = 5
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Binecuvântarea noului centru protopopial Blaj

 
Binecuvântarea noului centru protopopial Blaj
  • 04 Mar 2014
  • 3822
După ample lucrări de restaurare şi de reparaţii capitale, edificiul plasat în Piaţa Catedralei Arhiepiscopale Majore din Blaj, Piaţa 1848, nr. 5, edificiul care a fost locuinţă a tribunului Simeon Bărnuţiu şi locaţie pentru lucrările Consiliului Naţional Român care a pregătit marele eveniment al Unirii Transilvaniei cu Ţara mamă, a fost sfinţit, binecuvântat şi inaugurat, vineri, 28 februarie, orele 18,30.

La acest dorit eveniment a fost prezent Preafericirea Sa Arhiepiscopul nostru Cardinal Lucian, care pe durata lucrărilor de restaurare începute în toamna anului 2010, a mai vizitat şantierul în câteva rânduri.

Celebrarea a fost deschisă de părintele protopop al Blajului Ioan Fărcaş, care a făcut o scurtă incursiune în istoria clădirii, după care, în numele tuturor preoţilor protopopiatului Blaj şi a soţiilor lor, prezenţi la eveniment, a exprimat bucuria de a avea de acum înainte locaţie pentru întrunirile preoţeşti, pentru întrunirile Reuniunii Mariane, a Agru şi Astru, a grupelor de credincioşi pentru diferitele evenimente organizate la Blaj.

S-a celebrat Sfinţirea cea mică a apei (sfeştania), la finalul căreia, Preafericirea Sa cardinalul Lucian a ţinut un vibrant cuvânt de îndemn şi de speranţă.

Înainte de agapa pregătită de maicile preotese, s-a derulat pe ecranul calculatorului, un material care privea clădirea în diferitele ei faze de lucrări care s-au derulat, de la începuturi până în faza finală.

Pr. Prot. Ioan Fărcaș


Sursa:bru.ro