Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


6 - = 5
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

FOTO/VIDEO: Preasfinția Sa Claudiu, în Sanctuarul Arhiepiscopal Major din Cluj-Napoca

 
FOTO/VIDEO: Preasfinția Sa Claudiu, în Sanctuarul Arhiepiscopal Major din Cluj-Napoca
  • 05 Mai 2021
  • 2351

Marți 4 mai 2021 – în cea de-a III-a zi de Paști, Preasfinția Sa Claudiu - Eparhul de Cluj-Gherla, a celebrat pentru întâia dată în această calitate, Sfânta Liturghie arhierească la Mănăstirea Maicii Domnului - Sanctuar Arhiepiscopal Major închinat cinstirii Preacuratei Fecioare Maria, sediul Congregației Surorilor Maicii Domnului (CMD). 

Au concelebrat Pr. Marius Cerghizan, Vicar general și Pr. Cristian David, capelanul surorilor Mănăstirii Maicii Domnului și păstor al credincioșilor care frecventează acest sfânt lăcaș.

 

În primele bănci, au stat reculeși la Sfânta Liturghie copilașii de la Casa de tip familial „Sfânta Maria” a Surorilor CMD. La celebrare au luat parte mai mulți credincioși, o parte au ales să asculte Sfânta Liturghie din curtea Mănăstirii împodobită de verdele ierbii și copaci în floare, sub razele primăverii. Răspunsurile liturgice și cântările de la Sfânta Împărtășanie au fost date de Surorile CMD „sub bagheta” Sorei Dominica. 

 

În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa Claudiu a vorbit pe baza pericopei evanghelice rânduită pentru această zi, despre drumul ucenicilor la Emaus relatat de SfântulLuca (Lc 24, 12-35). Meditația a relevat prezența lui Isus, nu doar în urmă cu peste 2000 de ani împreună cu ucenicii Săi, ci și acum, în fiecare zi, în viața fiecărui om. Preasfinția Sa a subliniat: „cuvântul viu al Sfintei Scripturi aduce și azi vestea bună, Evanghelia”, și, „ne dăm seama că suntem parte a Sfintei Scripturi iar Isus, același și ieri și astăzi și întotdeauna, este prezent lângă noi așa cum era lângă ucenicii lui”. Mai mult, nu este suficient a asculta despre Isus, ci importantă este întâlnirea cu Domnul Înviat, El pătrunde treptat în felul nostru de a fi, în realitatea pe care o trăim și luminează viața noastră.

 

Cu suflete pline de harul sărbătorii celei de-a III-a zi de Paști la Mănăstirea din Cluj a Congregației Surorilor Maicii Domnului, credincioșii care au luat parte la celebrare au plecat spre casele lor, nu pentru a se întoarce la ale lor, ci pentru a-L duce la ei acasă pe Domnul Înviat pe care l-au primit în suflete – prin participarea la Sfânta Liturghie, prin cântul surorilor, prin cuvântul Ierarhului, prin frumusețea Sanctuarului Arhiepiscopal Major, reflecție a luminii chipului Preasfintei Fecioare.

 

ALBUM FOTO

 

VIDEO

 

 

Sursa: @EparhiaClujGherla