Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


5 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Inaugurarea noului an universitar la Blaj

 
Inaugurarea noului an universitar la Blaj
  • 28 Sep 2021
  • 1629

Începerea unui nou an universitar este o experiență întotdeauna uimitoare și semnul unei etape noi în dezvoltarea personală. Dacă vorbim despre domeniul teologiei, atunci un an nou universitar înseamnă aprofundarea mai adâncă, treptată și sistematică a cunoștințelor pe care Dumnezeu ni le-a revelat despre El însuși și străduința omului de a merge pe drumul Lui.

După ceremonia oficială de la Universitatea Babeș-Bolyai de inaugurare a noului an universitar 2021-2022, profesorii și studenții de la Facultatea de Teologie Greco-Catolică, Departamentul Blaj, s-au întâlnit în curtea Institutului Teologic în data de 27 septembrie pentru deschiderea noului an academic. Festivitatea a debutat cu o rugăciune Te Deum în cadrul căreia cei prezenți au cerut harul lui Dumnezeu peste străduințele studiului personal. A urmat cuvântul părintelui rector al Seminarului Teologic, pr. Florian Guțiu, care a reiterat rolul formativ central pe care instituția seminarială îl are în cadrul Arhieparhiei, formarea preoților de mâine fiind o grijă constantă a Bisericii. Pr. Anton Rus, directorul Departamentului Blaj al Facultății de Teologie, i-a îndemnat pe studenți să reflecteze asupra identității creștinului în lumea de azi și să descopere modurile proprii de a vorbi despre Dumnezeu omului contemporan, insistând asupra faptului că doar un creștin care a frământat în propria minte și în propria inimă experiențele religioase poate vorbi altora despre Dumnezeu în mod convingător. Pr. Cristian Barta, decanul Facultății, le-a urat bun venit noilor studenți din anii I, atât studenților care doresc să devină preoți, cât și laicilor care studiază teologia pentru a lucra în diferite sectoare ale Bisericii sau în învățământ. A îndemnat la reflecție și la studiu, amintind că este o onoare să studiezi la Blaj, în inima Bisericii Greco-Catolice din România. La final, a adus salutul și binecuvântarea arhierească a Preafericitului Părinte Cardinal Lucian Mureșan și a Preasfințitului Cristian Crișan.

Dumnezeu să binecuvânteze profesorii și studenții din învățământul universitar teologic blăjean și pe colegii lor de la Cluj și Oradea.

Știre și foto: Costin Oprean

 

 Sursa:bisericaromanaunita.ro