Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


8 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Mesajul Preafericitului Părinte Cardinal Lucian cu prilejul jubileului Misiunii Greco-Catolice Române din Franţa

 
Mesajul Preafericitului Părinte Cardinal Lucian cu prilejul jubileului Misiunii Greco-Catolice Române din Franţa
  • 04 Oct 2021
  • 1312

Misiunea Greco-Catolică Română de la Paris a aniversat 75 de ani de la fondare. Cu această ocazie, în zilele de 2 și 3 octombrie 2021 au avut loc mai multe manifestări și celebrări liturgice.

Sărbătoarea a început sâmbătă, 2 octombrie, cu ceremonia de primire în Reuniunea Mariană a mai multor credincioși care trăiesc în capitala Franței, urmată de Sfânta Liturghie, iar  în după-amiaza aceleiași zile a avut loc o conferință care s-a desfășurat la cea mai prestigioasă instituție catolică de educație și cultură din Paris: Le Collège des Bernardins.

Duminică, 3 octombrie, de la ora 13.00, a fost celebrată Sfânta Liturghie în ritul bizantin în Bazilica Sacre Coeur, moment în care preoții și credincioșii i-au mulțumit Domnului pentru harurile primite în cadrul Misiunii Greco-Catolice Române de la Paris, o adevărată insulă românească liberă pe solul primitor al Franței.
 
Cu această ocazie, Preafericitul Părinte Cardinal Lucian, Arhiepiscop Major al Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, a transmis un mesaj care a fost citit în Bazilica Sacre Coeur.
 
 
Mesajul Preafericitului Părinte Cardinal Lucian:
 
 
În acest moment aniversar, când Misiunea Greco-Catolică Română din Franța sărbătorește 75 de ani de existență, doresc să transmit felicitările mele, precum și cele mai sincere și calde urări, în comuniune de rugăciune.
 
Înființată într-o perioadă tulbure pentru Biserică și pentru patria noastră, România, Misiunea de la Paris este rodul bunei colaborări între ierarhia Bisericii noastre și Arhiepiscopia Parisului. În felul acesta Instituția românească de pe strada Ribera a reușit în decursul acestor 75 de ani de să continue misiunea încredințată încă de la început făuritorilor Unirii de la 1700 cu Biserica Romei. Și anume de a fi o punte între cele două maluri, Răsărit și Apus, unde toți să se poată regăsi acasă.
 
Osteneala Monseniorului Gheorghe SURDU, sprijinit de Cardinalul Eugène TISSERAND și de Asociația l'Oeuvre d'Orient, în realizarea acestei lucrări mărețe, își vede astăzi roadele prin fervoarea credincioșilor, precum și prin fidelitatea față de vocația sa originară, aceea de a fi „o insulă a sufletului românesc” în inima capitalei Franței.
 
Adresez cu aceast prilej Monseniorului Michel AUPETIT, Arhiepiscop al Parisului și Ordinar pentru  credincioșii Catolici ai Bisericile Orientale pe teritoriul Franței, sentimentele mele de profundă recunoștință pentru grija și sprijinul Excelenței Sale față de această instituție de cultură și spiritualitate de-a lungul anilor.
 
Aduc prinos de mulțumire Domnului pentru această sărbătoare, cu certitudinea prezenței lui Dumnezeu de-a lungul istoriei Bisericii Greco-Catolice Române, Cel care își călăuzește poporul spre lumina Învierii.
 
Invocând cu încredere ocrotirea Sfintei Fecioare Maria, Maica Domnului și a Sfântului Gheorghe, le transmit tuturor celor care se implică cu multă dăruire pentru binele Misiunii Greco-Catolice Române din Franța, recunoștința mea, cele mai alese felicitări, precum și binecuvântarea arhierească.
 
De asemenea, îi asigur pe toți credincioșii de rugăciunile mele și de întreaga mea comuniune.
 
Ad multos annos!
 
 
+ Cardinalul Lucian MUREȘAN
Arhiepiscop Major al Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică

Știri din aceeași categorie

  • 01 Apr 2015
  • 4080
  • 0