Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


6 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Cardinalul Barbarin anunță înfrățirea diecezei de Lyon cu cea din Mosul

 
Cardinalul Barbarin anunță înfrățirea diecezei de Lyon cu cea din Mosul
  • 29 Iul 2014
  • 4053
Arhiepiscopul Lyonului, Card. Philippe Xavier Ignace Barbarin, care acum câteva zile a transmis un mesaj emoţionant prin care invita la ajutorarea creștinilor persecutați din Irak, denunțând tăcerea Occidentului, a anunțat înfrățirea diecezei de Lyon cu cea din Mosul.

"Am sugerat ca un procent din cheta parohiilor noastre care doresc să fie date, în anul care vine, pentru ajutorarea fraților noștri din Irak. Îi invit pe toți creștinii să rămână vigilenţi şi atenţi, să fie străjeri frațiilor lor." (...)

"Urmaşii Sfântului Pothin să devină  fraţii urmaşilor Sfântului Toma, apostol al Orientului. Așa cum a spus Papa Francis, ne confruntăm cu un ecumenism de sânge: nu sunt catolici, protestanți, ortodocși cei martirizaţi: ei sunt creștini. De asemenea, este de temut că persecuția nu se va opri la creștini."


În Mosul, al doilea oraş ca mărime din Irak, după crearea califatului islamic și impunerea legii sharia, aproximativ 500 de creștini care nu au reuşit să se refugieze au fost marcaţi cu litera "N", pentru a putea fi uşor identificaţi şi pentru a nu fi tratați ca și ceilalți cetățeni. Mai recent, jihadiști au incendiat palatul episcopal al siro-catolicilor și au aruncat în aer mausoleul Sfântului Gheorghe. Un număr foarte mare de creștini au fost siliți să părăsească orașul și să se refugieze în  Câmpia Ninive.

ACC
Sursa:lesalonbeige.blogs.com