Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


2 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Invitație: Sinodalitatea, un drum de fidelitate față de Scriptură

 
Invitație: Sinodalitatea, un drum de fidelitate față de Scriptură
  • 28 Feb 2022
  • 1197

Episcopia Greco-Catolică de Cluj-Gherla și Facultatea de Teologie Greco-Catolică vă invită miercuri, 2 martie 2022, ora 18, la întâlnirea on line cu tema Sinodalitatea, un drum de fidelitate față de Scriptură. Această întâlnire face parte din parcursul sinodal, iar invitatul este pr. Luca Mazzinghi, profesor la Universitatea Pontificală Gregoriana. În deschidere, PS Claudiu va rosti un cuvânt de salut și va oferi binecuvântarea arhierească.

Temele propuse:

  • Cum putem (re)așeza Scriptura la fundamentul vieții Bisericii și teologiei pe drumul sinodal?
  • Ce ne spun Faptele Apostolilor („primul tratat de ecleziologie”) despre dinamica sinodalității?
  • Întâlnirea va fi urmată de un moment de dialog pornind de la întrebările fundamentale ale parcursului sinodal:

Cum se realizează astăzi „mersul împreună” în Biserica noastră?

Ce pași ne invită Spiritul să facem pentru a crește în acest sens?

Pentru a participa la întâlnire, vă rugăm să vă înscrieți la unul din următoarele link-uri:

https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZErce-vqjMuHdF0RbnpixYiaQ4I8FSy1h0o

https://tinyurl.com/parcurssinodal

Luca Mazzinghi (n. 1960, Firenze) este preot și teolog, specializat în teologie biblică, cu precădere în exegeza literaturii biblice sapiențiale. Și-a obținut licența și doctoratul în cadrul Institutului Biblic Pontifical, unde a fost, apoi, și profesor invitat. Actualmente, este profesor la Universitatea Pontificală Gregoriana, membru al Academiei Pontificale de Teologie, președinte al Societății Biblice (ecumenice) din Italia, fost președinte, timp de mai mulți ani, al Asociației Biblice Italiene. A lucrat în comisia pentru revizuirea noii Biblii a Conferinței Episcopale din Italia. Este, de asemenea, director al revistei Ricerche Storico-Bibliche, director adjunct al Rivista Biblica Italiana, dar și membru în redacțiile revistelor Parola, Spirito e Vita și Parole di Vita și membru în comitetul științific al revistei Biblische Notizen.

Este autor a numeroase cărți, printre care: „Istoria Israelului. De la origini până in perioada romană” (ediția în limba română publicată de editura Galaxia Gutenberg, 2012), „Notte di paura e di luce. Esegesi di Sap. 17,1-18,4”, „Ho cercato e ho esplorato. Studi sul Qohelet”, „I Proverbi, Guide Spirituali all’Antico Testamento”, „Tobia, il cammino della coppia, Cantico dei Cantici. Introduzione, traduzione e commento”, „Al cuore della sapienza. Aspetti del vivere nell’Antico Testamento”, „Come nasce un idolo. Ricchezza, potere e dolore nella riflessione dei saggi d’Israele”, „Bibbia come parola di Dio. Introduzione generale alla Sacra Scrittura (co-autor)”, „Libro della Sapienza”. A scris zeci de articole de specialitate, publicate în reviste științifice de prestigiu, pe teme precum suferința și durerea în Biblie, unitatea și diversitatea familiei umane, Cartea Înțelepciunii, escatologie, Cuvântul lui Dumnezeu ca viață a Bisericii etc. A colaborat, de asemenea, la publicarea multor volume, alături de alți specialiști din diferite țări. Alături de activitatea sa științifică impresionantă, notăm, de asemenea, munca sa în calitate de autor a unei multitudini de articole pe teme biblice destinate publicului larg, mare parte dintre acestea fiind publicate în revista Parole di Vita.

 

 



Sursa:eparhiaclujgherla.ro