Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


10 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Vizita Ambasadorului României în Spania în comunitatea greco-catolică românească din Madrid

 
Vizita Ambasadorului României în Spania în comunitatea greco-catolică românească din Madrid
  • 18 Apr 2022
  • 1491

În Duminica Floriilor, la 17 aprilie 2022, Ambasadorul României în Spania, Excelența Sa George Bologan, a participat, alături de comunitatea greco-catolică din Madrid, la Sfânta Liturghie oficiată în biserica cu hramul „Botezul Domnului” situată pe strada Rafael de Riego, Nr. 16, de către capelanul comunității, Pr. Vasile Buda.

Diplomatul român, în mesajul adresat credincioşilor, referindu-se la specificul calendarului religios din această perioadă a menționat că sărbătoarea Intrării în Ierusalim și după câteva zile condamnarea la moarte a Mântuitorului de către aceeași mulțime, arată gradul slăbiciunii, manipulării și al ipocriziei ființei umane. Ticăloșia, a subliniat Excelența Sa, ajunge ca deseori să devină o virtute utilizabilă cât timp oamenii de bine nu se unesc și nu apără valorile universale ale civilizației.

Ambasadorul Bologan a menționat că fiecare cetățean român poate să fie o carte vie a frumuseții lăuntrice a poporului nostru în interacțiunea cu alte popoare, cultivând stima de sine și a neamului, modelând percepțiile uneori greșite pe care alții le au despre noi. Șeful misiunii diplomatice a României a subliniat nevoia cultivării puterii de caracter care în orice circumstanță a istoriei provoacă aprecieri și impune mereu respect.

Totodată, Ambasadorul României în Spania a transmis celor prezenți sentimentul comuniunii cu ocazia Sărbătorii Sfintelor Paști.

În precedentul său mandat ca Ambasador al României în Italia, George Bologan a vizitat în diferite ocazii comunitățile greco-catolice române din Italia, încurajându-i mereu pe credincioși să își păstreze moralitatea, bunul simț, responsabilitatea și valorile tradiționale românești.

 

Sursa: Ambasada României în Spania