Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


4 - = 3
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

FOTO: Tinerii din cadrul Misiunii Lux Mundi în pelerinaj la Sighet

 
FOTO: Tinerii din cadrul Misiunii Lux Mundi în pelerinaj la Sighet
  • 14 Mai 2022
  • 383

Conform tradiției, în cea de-a doua sâmbătă a lunii mai, credincioșii Bisericii Greco-Catolice se reunesc la Cimitirul Săracilor din Sighetu Marmației pentru a cinsti memoria Fericiților Episcopi Martiri, precum și a tuturor martirilor și mărturisitorilor secolului al XX-lea. Eveniment organizat anual de Episcopia Greco-Catolică de Maramureș

Anul acesta, în ajunul pelerinajului, Misiunea pentru studenți LUX MUNDI a organizat în cadrul Memorialului Sighet o oră de Adorație Euharistică pentru tinerii veniți din Cluj-Napoca. Alături de tineri a fost prezent Preasfinția Sa Claudiu, Episcopul Eparhiei de Cluj-Gherla. După momentul de Adorație, a urmat o vizită a muzeului alături de doamna Andreea Dobeș, coordonatoarea Memorialului.

Mai târziu, studenții din cadrul Misiunii Lux Mundi au participat la slujba vecerniei de la Mănăstirea Congregației Surorilor Maicii Domnului din Sighet alături de Preasfinția Sa Claudiu și Preasfinția Sa Cristian.

A doua zi, sâmbătă 14 mai, tinerii și preoții însoțitori au participat alături de ceilalți pelerini, preoți și episcopi, la procesiunea de la Memorialul Sighet spre Cimitirul Săracilor, la sfințirea pietrei de temelie a Sanctuarului martirilor și mărturisitorilor secolului XX, iar mai apoi la Sfânta Liturghie.

Următorul eveniment pe care Misiunea pentru studenți Lux Mundi îl propune tinerilor va fi o seară de dezbateri sub semnul principiilor și valorilor așa cum le-a trăit, în mod eroic, marele om politic Corneliu Coposu. Întâlnirea va avea loc joi, 19 mai 2022, de la ora 18.30, în Capela „Sfântul Iosif” a Catedralei „Martirilor și Mărturisitorilor secolului al XX-lea”, din Piața Cipariu, Cluj-Napoca.

 

ACC