Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


2 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Anunț: Seară de dezbateri pentru tineri – Biblia pentru creștini normali cu Cristian Bădiliță

 
Anunț: Seară de dezbateri pentru tineri – Biblia pentru creștini normali cu Cristian Bădiliță
  • 22 Mai 2022
  • 1134

Episcopia Greco-Catolică de Cluj-Gherla, prin Misiunea pentru studenți Lux Mundi, în colaborare cu Asociația „Zileos”, în inițiativa de a aduce, față în față cu tinerii, personalități din diferite domenii ale societății contemporane, organizează joi, 26 mai, de la ora 18.30, o seară de dezbateri avându-l ca invitat special pe teologul, scriitorul și poetul Cristian Bădiliță. Traducător și comentator consacrat al scrierilor sacre, Cristian Bădiliță va fi prezent la Cluj-Napoca pentru a însoți tinerii într-o călătorie imaginară prin paginile Scripturii, spre a-i ajuta ca, prin întrebări și discuții, să cunoască și să descopere mai multe despre Biblie.

Fascinat de istoria Bisericii Greco-Catolice, de rolul crucial al acestei Biserici în crearea Statului național unitar român, în împlinirea marelui act istoric de la 1 Decembrie 1918, Unirea de la Alba Iulia, și apoi în dezvoltarea ulterioară a societății românești, Cristian Bădiliță este autor, împreună cu Laura Stanciu, al unui impresionant volum realizat cu ocazia Anului Centenar al Marii Uniri: „Geniul greco-catolic românesc”. Cei doi autori au dat viață și au conturat, în mod documentat, în filele acestei cărți, profiluri spirituale ale „fiilor geniali” ai Bisericii Greco-Catolice, cei care, pe parcursul mai multor generații, au luminat neamul românesc: mai întâi prin „Fântânile Darurilor” – Școlile de la Blaj, născute la umbra Bisericii Române Unite, din care au izvorât luminile celor trei generații ale Școlii Ardelene, care au condus spiritual poporul român la deșteptarea și formarea unei conștiințe de neam și apoi la realizarea și consolidarea unității naționale.

Va fi așadar o întâlnire de meditare a înțelesurilor Bibliei prin lumina credinței trăite de generații de Ierarhi, preoți, profesori, intelectuali greco-catolici pe care, ca autor al „Geniului greco-catolic românesc”, Cristian Bădiliță i-a cunoscut, studiind viețile și scrierile lor, pe care apoi le-a sintetizat și prezentat, cu pasiunea iubirii pentru Dumnezeu, pentru valorile Bisericii și ale neamului său.

Despre Cristian Bădiliță: aiciSursa:eparhiaclujgherla.ro