Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


8 - = 5
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

FOTO: Sfințirea bisericii cu hramul „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”, din parohia Șeica Mică

 
FOTO: Sfințirea bisericii cu hramul „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”, din parohia Șeica Mică
  • 10 Iul 2022
  • 1392

În Sâmbăta a IV-a după Rusalii, 9 iulie 2022, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Lucian Cardinal Mureșan, Preasfinția Sa Cristian Crișan, Episcop Auxiliar al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș, a celebrat slujba de sfințire a bisericii cu hramul „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”, din localitatea Șeica Mică, Protopopiatul Blaj, județul Sibiu.

În cadrul slujbei de sfințire a bisericii Părintele Cristian Rus, Protopop de Blaj, a dat citire Hrisovului semnat de Preafericitul Părinte Cardinal Lucian Mureșan. În Sfânta Masă a Altarului au fost așezate moaștele Fericiților Episcopi Vasile Aftenie, Ioan Bălan și Iuliu Hossu, Martiri ai Bisericii Greco-Catolice, care, împreună cu ceilalți patru Episcopi Martiri, Valeriu-Traian Frențiu, Tit-Liviu Chinezu, Ioan Suciu și Alexandru Rusu, au fost ridicați la cinstea altarelor de Sfântul Părinte Papa Francisc, în cadrul Dumnezeieștii Liturghii pe Câmpia Libertății de la Blaj, din 2 iunie 2019.

A urmat Sfânta Liturghie Arhierească la care au concelebrat alături de Episcopul auxiliar, Părintele Cristian Rus, Protopop de Blaj, Părintele Septimiu Nicula, Protopop de Mediaș și Dumbrăveni, Părintele paroh Ioan Corniș și un sobor de preoți din protopopiatele Blaj, Mediaș, Târgu-Mureș, Sibiu, Ocna Mureș si Hațeg. Răspunsurile au fost oferite de corul credincioșilor Parohiei Șeica Mică.

În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa Cristian a vorbit despre importanța bisericilor pentru credincioși și despre importanța întâlnirii în Casa Tatălui. Episcopul auxiliar i-a îndemnat pe cei prezenți să se lase atinși de Spiritul Sfânt, astfel încât cu fiecare prezență la biserică să simtă o schimbare în sufletele lor, o apropiere de Domnul. De asemenea, Ierarhul l-a felicitat pe Părintele Ioan Corniș cu ocazia împlinirii a șaisprezece ani de la hirotonirea preoțească.

La eveniment au luat parte Domnul Marcel Constantin Luca, Vicepreședinte al Consiliului Județean Sibiu, Domnul Urian Emil, Primarul Comunei Șeica Mică, Domnul Ivan Irinel, Viceprimar al aceleiași localități, Domnul Ciprian Anghel Ștefan, Director General al Muzeului „Astra” din Sibiu, Părintele Grama Bogdan, reprezentant al comunității ortodoxe, precum și reprezentanți ai comunităților Evanghelice și Adventiste din Șeica Mică.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, Părintele Ioan Corniș a mulțumit tuturor binefăcătorilor bisericii, din țară si din străinătate, în mod special credincioșilor care i-au fost alături si l-au sprijinit. Părintele paroh a dăruit Preafericirii Sale Lucian Cardinal Mureșan și Preasfinției Sale Cristian câte o icoană a Sfinților Apostoli Petru și Pavel, ocrotitorii Parohiei din Șeica Mică.

A urmat apoi o agapa frățească la Căminul Cultural, unde toți cei prezenți au trăit bucuria comuniunii în această zi specială pentru comunitate.

Parohia greco-catolică Șeica Mică a fost reînființată în anul 2002, iar actuala biserică a fost construită între anii 2008-2020. La ridicarea și finalizarea lucrărilor acestei biserici au contribuit mai multe organizații, printre care Kirche in Not (Germania), Missio-Pro Europa (Austria), Ordinariatul Münster (Germania), Renovabis (Germania), precum și Primăria Comunei Șeica Mică, bunii și vrednicii credincioși ai acestei Parohii și alte persoane de bună credință.

 

A consemnat pentru Biroul de Presă al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș

Pr. Ioan Corniș

Foto: Silviu Popa și Costin Oprean