Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


5 - = 4
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Mons. Gallagher, reprezentantul papei la funeraliile reginei Elisabeta a II-a

 
Mons. Gallagher, reprezentantul papei la funeraliile reginei Elisabeta a II-a
  • 17 Sep 2022
  • 206

Papa Francisc va fi reprezentat la funeraliile reginei Elisabeta a II-a a Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord de arhiepiscopul Paul Richard Gallagher, secretarul Secției Sfântului Scaun pentru Raporturile cu statele și Organizațiile internaționale. Anunțul a fost dat de directorul Sălii de Presă a Sfântului Scaun, Matteo Bruni, și confirmat într-un mesaj pe Twitter de Secretariatul de stat.

La ceremonia înmormântării reginei Elisabeta a II-a, care se oficiază luni, 19 septembrie a.c., la abația Westminster din Londra, și-au anunțat participarea aproximativ două mii de invitați, printre care vreo sută de suverani, președinți, șefi de stat și de guvern. Au confirmat public participarea, printre alții, împăratul Japoniei, Naruhito, președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, și președintele României, Klaus Werner Iohannis. La încheierea ceremoniei se păstrează două minute de tăcere pe tot cuprinsul Regatului Unit.

Între timp, continuă coada kilometrică a celor care vor să aducă un ultim omagiu trupului neînsuflețit al reginei, depus la Westminster Hall din Londra. Pe străzile din apropierea Tamisei, mii și mii de persoane au stat la rând pe o distanță de opt kilometri, așteptând chiar mai mult de 14 ore.Sursa:vaticannews.va.ro