Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


3 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Vizita noului protopop în Parohia Târlișua

 
Vizita noului protopop în Parohia Târlișua
  • 09 Noi 2022
  • 1259

De sărbătoarea Sfinților Arhangheli Mihail și Gavril, într-o frumoasă și minunată zi însorită de toamnă, comunitatea parohială greco-catolică din Târlișua a avut parte de vizita Pr. Cristian Goia, protopop de Beclean, Bistrița și Rodna, care a celebrat Sfânta Liturghie în biserica parohială. În cuvântul de învățătură Pr. Cristian a salutat comunitatea și a subliniat importanța îngerilor în viața creștinilor. Au fost prezentați cei doi Arhangheli Mihail și Gavril și a vorbit despre rolul lor de mesageri divini planul mântuirii. De asemenea a vorbit despre reînsuflețirea evlaviei față de îngerii păzitori, prin rugăciune și despre invocarea lor, ca ajutor, în momentele de încercare. Rugăciunea Îngerașul învățată încă de mici copii e bine să fie redescoperită și de asemenea avem un exemplu de rugăciune a Bisericii către îngeri, în ectenia de cerere din cadrul Sfintei Liturghii ”Înger de pace, credincios îndreptător, păzitor sufletelor și trupurilor noastre, de la Domnul să cerem”.

La finalul Sfintei Liturghii s-a celebrat un Parastas comun pentru toți cei adormiți din familiile membrilor comunității. Părintele a încheiat cu un cuvânt de învățătură referitor la semnificația parastasului și a rugăciunilor pentru cei adormiți.  Această comunitate de la poalele munților Țibleșului este păstorită cu multă dăruire de către Pr. Ieromonah Dominic. A fost un prilej de comuniune și rugăciune pentru această parohie.

Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril să ne ocrotească și să ne însoțească pe calea mântuirii.

 

BMP

Știri din aceeași categorie