Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


10 - = 3
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Papa, la "Regina Coeli": Un viitor de pace în Europa, plin de leagăne, nu de morminte!

 
Papa, la "Regina Coeli": Un viitor de pace în Europa, plin de leagăne, nu de morminte!
  • 01 Mai 2023
  • 628

"Sfântă Fecioară, privește la popoarele care suferă cel mai mult. Privește mai ales la poporul ucrainean vecin, chinuit, și la poporul rus, consacrate ție. Tu ești Regina Păcii, insuflă în inimile oamenilor și în conducătorii națiunilor dorința de a construi pacea, de a oferi tinerelor generații un viitor de speranță, nu de război; un viitor plin de leagăne, nu de morminte; o lume de frați, nu de ziduri."

Astfel s-a rugat papa Francisc, în reflecția care a însoțit rugăciunea antifonului marian pascal  "Regina Coeli", la finalul celebrării euharistice de duminică, 30 aprilie a.c., din Piața Kossuth Lajos, din Budapesta.

Viitorul Europei încredințat Maicii Domnului

"Și din acest mare oraș și din această nobilă țară aș vrea să pun în inima Preacuratei credința și viitorul întregului continent european, la care m-am gândit în aceste zile, și în mod special cauza păcii" – a spus pontiful, amintind că maghiarii o invocă pe Fecioara Maria – Domina Hungarorum – ca pe o regină  și o protectoare. 

Pontiful i-a mulțumit cardinalului Erdő pentru cuvintele sale, salutând-o pe președinta Ungariei, pe premier și pe autoritățile prezente la Sfânta Liturghie.  Papa Francisc și-a exprimat recunoștința față de episcopi, preoți, persoane consacrate și față de întregul popor maghiar pentru primire și afecțiune.

"Și îmi exprim recunoștința față de cei care au venit aici de departe și față de cei care au muncit atât de mult și atât de bine pentru această vizită. Tuturor le spun: köszönöm, Isten fizesse! [Mulțumesc, Dumnezeu să vă răsplătească!] Îi amintesc în mod special pe cei bolnavi și vârstnici, pe cei care nu au putut fi aici, pe cei care se simt singuri și pe cei care și-au pierdut credința în Dumnezeu și speranța în viață. Sunt aproape de voi, mă rog pentru voi și vă binecuvântez" – a mai spus Sfântul Părinte.

Evanghelia ne unește, nu ne dezbină!

Papa Francisc i-a salutat, de asemenea, pe reprezentanții Corpului diplomatic și pe frații și surorile care aparțin altor confesiuni creștine, spunând: "Vă mulțumesc pentru prezența voastră și vă mulțumesc pentru că, în această țară, diferite confesiuni și religii se întâlnesc și se sprijină reciproc. Cardinalul Erdő a spus că aici trăim 'la granița estică a creștinismului occidental, de o mie de ani'. Este frumos că frontierele nu reprezintă granițe care separă, ci zone de contact; și că cei care cred în Cristos pun pe primul loc iubirea creștină care unește și nu diferențele istorice, culturale și religioase care dezbină. Evanghelia ne unește, iar revenind acolo, la sursă, drumul creștinilor va continua conform voinței lui Isus, Bunul Păstor, care ne vrea uniți într-o singură turmă".

Ne rugăm Maicii Domnului pentru Biserica din Europa

"Și" – a continuat pontiful – "ne întoarcem privirea spre tine, Sfântă Maică a lui Dumnezeu: după învierea lui Isus, tu ai însoțit primii pași ai comunității creștine, făcând să fie perseverentă și unită în rugăciune (cf. Fap 1,14). Astfel i-ai ținut împreună pe credincioși, păstrând unitatea prin exemplul tău docil și util. Ne rugăm ție pentru Biserica din Europa, pentru ca aceasta să regăsească puterea rugăciunii, să redescopere în tine smerenia și ascultarea, ardoarea mărturiei și frumusețea vestirii. Ție, Maică Preacurată, îți încredințăm această Biserică și această țară.

Tu, care te-ai bucurat pentru Fiul tău înviat, umple inimile noastre de bucuria lui. Dragi frați și surori, asta vă doresc, să răspândiți bucuria lui Cristos: Isten éltessen! [Cele mai bune urări!]. Recunoscător pentru aceste zile, vă port în inima mea și vă cer să vă rugați pentru mine. Isten áld meg a magyart! [Dumnezeu să-i binecuvânteze pe maghiari!]"Sursa:vaticannews.va.ro