Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


10 - = 6
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Iubirea lui Dumnezeu este cea care ne salvează, nu banii, nu puterea sau vanitatea

 
Iubirea lui Dumnezeu este cea care ne salvează, nu banii, nu puterea sau vanitatea
  • 10 Apr 2013
  • 5244


     Sanctitatea Sa Papa Francisc, în scurta predică pe care a ţinut-o în dimineaţa zilei de 10 aprilie 2013 în capela „Casei Sfânta Marta” din Vatican, a afirmat că „Domnul este cel care salvează cu iubirea sa: nu ne salvează printr-o scrisoare, printr-un decret, ci ne salvează cu iubirea sa”.

       De asemenea Sanctitatea Sa a subliniat că „problema este că uneori dorim să ne salvăm singuri şi credem că suntem capabili să facem acest lucru bazându-ne, de exemplu, pe banii pe care-i avem: «sunt liniştit pentru că am bani, am totul…nu am nicio problemă… am o demnitate: demnitatea unei persoane bogate». Dar acest lucru nu este suficient. Să ne gândim la parabola din Evanghelie în care acel om avea grânarele pline şi a spus: «îmi voi face altul pentru a strânge mai mult şi pentru a putea dormi mai liniştit». Domnul însă îi spune: «Nebunule! În această noapte vei muri». Această salvare nu funcţionează, este o salvare provizorie, dar este şi una aparentă! Uneori ne gândim că ne vom salva prin vanitate, prin orgoliu, nu? Ne credem puternici. Nici acest lucru nu funcţionează: mascăm sărăcia noastră, păcatele noastre cu vanitatea, cu orgoliul, dar şi acest lucru se termină. Adevărata salvare stă în demnitatea pe care Dumnezeu ne-o redă în speranţa pe care Cristos ne-a dat-o la Paşti. Să facem astăzi un act de credinţă: «Doamne, eu cred! Cred în iubirea ta. Cred că iubirea ta m-a salvat. Cred că iubirea ta mi-a dăruit demnitatea pe care eu nu o aveam. Cred că iubirea ta îmi dă speranţa». Doar iubirea lui Dumnezeu ne poate da adevărata demnitate şi adevărata speranţă. Este frumos să crezi în iubire: acesta este adevărul. Este adevărul vieţii noastre. Să ne rugăm astfel: «Doamne, cred în iubirea ta!» Să ne deschidem sufletul pentru ca această iubire să vină şi inundându-ne sufletele să ne conducă să-i iubim pe ceilalţi.”Sursa:www.news.va