Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


3 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Ambasadorul României în Regatul Spaniei în mijlocul comunității greco-catolice române din Palma de Mallorca

 
Ambasadorul României în Regatul Spaniei în mijlocul comunității greco-catolice române din Palma de Mallorca
  • 12 Noi 2023
  • 450

Cu ocazia reprezentării României la reuniunea informală a miniștrilor turismului din UE, din Palma de Mallorca, ambasadorul României în Regatul Spaniei, George Bologan, s-a întâlnit cu membrii comunității românești din Insulele Baleare. 

În mesajul transmis către compatrioți, ambasadorul a menționat „Patriotismul sănătos se manifestă prin atitudine, bună-cuviință, practica politeții, descurajându-se astfel indecența, prostul gust, reaua-credință. (…) Să înțelegem că Uniunea Europeană este proiectul politic și social care ne-a oferit șansa de a trăi în pace, fără zidurile ranchiunelor care au provocat doar conflicte și neîncredere. (…) Evoluția unui popor depinde de implicarea responsabilă a fiecărui cetățean. Indiferența, lipsa de temeritate cauzează paralizia sufletului. Oamenii care au făcut istorie nu au ales străzile lipsite de pericole, acelea sunt mereu preferate de cei lași și nepăsători față de destinul neamului lor”.

Cu această ocazie Excelența Sa George Bologan a vizitat și comunitatea greco-catolică română unde a mulțumit Pr. Ionică Cozmuța pentru implicarea în păstrarea și cultivarea identității spirituale, lingvistice și culturale a românilor din Baleare. Apoi, șeful misiunii diplomatice a vizitat statuia lui Emil Racoviță, situată pe Promenada Maritimă din Palma de Mallorca. Statuia este un omagiu adus savantului român, pionier al speologiei, un exemplu de excelență științifică și spirit aventuros pentru generațiile actuale și viitoare.Sursa:https://www.facebook.com/ambasada.madrid