Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


7 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

FOTO: Sărbătoare în comunitatea greco-catolică română din Blanc-Masnil, Franța

 
FOTO: Sărbătoare în comunitatea greco-catolică română din Blanc-Masnil, Franța
  • 21 Noi 2023
  • 660

Duminică, 19 noiembrie, de la ora 09.00comunitatea greco-catolică română de la Paris s-a reunit pentru a celebra Sfânta Liturghie în biserica Sfânta Tereza din Blanc Mesnil. Sfânta Liturghie a fost celebrată de Preasfinția Sa Cristian Crișan, Vizitator Apostolic pentru credincioșii greco-catolici din Europa occidentală, împreună cu Pr. paroh Mihai Marina și Pr. viceparoh Alin Cîndea.

 La celebrare au participat un număr foarte mare de credincioși și invitați, printre care s-a numărat Ion Andrei Gherasim, Președinte executiv alFundației Corneliu Coposu.

În predica sa, Preasfinția Sa Cristian și-a exprimat bucuria de a fi în mijlocul comunității greco-catolice române, subliniind că ”urmarea lui Isus Cristos reprezintă adevărata iubire de Dumnezeu, răspunsul omului la dragostea Lui. Pentru a merge însă pe urmele Lui trebuie să primim zi de zi cuvântul lui Dumnezeu, lăsându-l pe Spiritul Sfânt să lucreze în inimile noastre, la fel cum au făcut-o cei șapte Fericiți Episcopi Martiri Greco-Catolici și alți mari oameni ai bisericii Române Unite, cum ar fi Iuliu Maniu”.

În încheiere, Pr. Mihai Marina a mulțumit, Preasfinției Sale Cristian, Domnului Ion Andrei Gherasim, care a transmis un cuvânt de salut comunității, și credincioșilor prezenți. Adresându-i-se Preasfinției Sale Cristian, a spus: Vă mulțumim foarte mult pentru onoarea pe care ne-o faceți de fiecare dată când veniți în mijlocul nostru. Dumnezeu să vă ocrotească și să vă păzească! Salutări călduroase Preafericirii Sale Cardinal Lucian Mureșan”. 

La finalul celebrării, un cor bărbătesc acompaniat de instrumente muzicale tradiționale au colindat un colind de suflet al celor care fac parte din comunitatea greco-catolică română de la Paris.

Alin Ciprian Cîndea