Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


8 - = 6
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Acea scrisoare urgentă a unui Episcop polonez către Padre Pio. Numele lui era Karol Wojtyla

 
Acea scrisoare urgentă a unui Episcop polonez către Padre Pio. Numele lui era Karol Wojtyla
  • 09 Iun 2024
  • 249

Noiembrie 1962. Episcopul polonez Karol Wojtyla, Vicar de Cracovia, se află la Roma pentru Conciliul Vatican al II-lea. Îi ajunge un mesaj urgent: profesoara Wanda Poltawska, prietena și colaboratoarea sa, este pe moarte datorită unui cancer la gât. Wanda este mama a patru copii.

Aceasta, împreună cu soțul ei, medicul Andrzen Poltawsky, l-au susținut pe Episcop în inițiative importante în favoarea familiei din Polonia comunistă. Acum, medicii nu i-au mai dat nicio șansă, considerând că o intervenție chirurgicală ar fi inutilă.

Pe data de 17 noiembrie, Episcopul Wojtyla a scris o scrisoare urgentă în limba latină către o persoană sfântă pe care o cunoștea de când, preot tânăr fiind, a mers să se spovedească la San Giovanni Rotondo. Îi scrise: „Venerabile Părinte, vă implor să vă rugați pentru o mamă a patru fete, care are 40 de ani și trăiește în Cracovia, Polonia. În timpul ultimului război s-a aflat pentru cinci ani în lagărele de concentrare din Germania, iar acum viața sa se află într-un mare pericol, din cauza unui cancer. Rugați-vă pentru ca Dumnezeu, prin intervenția Preasfintei Fecioare, să se îndure de ea și de familia ei”.

Scrisoarea, prin intermediul unui oficial al Vaticanului, Angelo Battisti, ajunge la Padre Pio. Angelo a afirmat: „După ce am ajuns în mănăstire, Padre Pio mi-a spus să citesc scrisoarea. Ascultând în tăcere mesajul în limba latină, a zis: „Angelo, la acesta nu se poate spune nu”.

Apoi, Padre Pio și-a plecat capul și s-a rugat. Angelo Battisti, chiar dacă își desfășura activitatea în Vatican nu a mai auzit niciodată vorbindu-se de episcopul polonez, și s-a minunat de cuvintele lui Padre Pio.

Unsprezece zile mai târziu, pe 28 noiembrie, tot prin intermediul lui Angelo Battisti o nouă scrisoare din partea Episcopului Wojtyla ajunge la Padre Pio. În aceasta se poate citi: „Venerabile Părinte, femeia care trăiește în Cracovia, Polonia, mama a patru fete, pe data de 21 noiembrie, înainte de a fi supusă unei intervenții chirurgicale, s-a vindecat miraculos. Mulțumim lui Dumnezeu, iar dumneavoastră venerabile Părinte, vă aduc mulțumiri în numele femeii, al soțului și a întregii familii”.

 

Traducere: LNUSursa:papaboys.org